Bu zaman içerisinde gençlerin en çok ilgi duyduğu şeyler piercing ve dövme olarak belirlenmiştir. Herkesin yakından ilgilendiği dövmeler ile ilgili ise insanların kafasında soru işaretleri oluşturmuştur. Kalıcı dövme yaptırmak günah mı? Sorusu ise insanların internet ortamında en çok aradığı sorular arasında yerini almıştır. Dövmeli kişilerin abdestinin kabul olup olmadığı ve ibadet edip edemeyecekleri en çok merak edilen konular arasındadır.

Kişiler çoğu zaman sevdikleri ile alakalı bazı şeyleri vücudunda kalıcı hale getirmek isterler. Kimisi sevdiği kişinin fotoğrafını dövme olarak yaptırırken, kişiler arasındaki özel bir tarih ya da isim de özel dövmeler arasında bulunur. Ayrıca kişiler çok sevdikleri takım, hayvan ya da başka bir şeyi de vücudunda ömür boyu taşımak istiyorlar. Ancak bu durum karşısında ise kalıcı dövme yaptırmak günah mı? Sorusu akıllara geliyor. Kişiler günah olarak gördükleri bu sanattan uzak durabiliyorlar. Bu nedenle yazımız içerisinde sizlere bu konu hakkında bilgilendirmeleri bir araya topladık.

Dine Göre Dövmenin Yeri

Son dönemlerde herkesin araştırdığı dövmenin dinimizdeki yerine göre diyanet bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalara göre dövmeler, kişilerin derisinin altına iğneler yardımı ile boyaların yapılması ve çeşitli figürlerin çizilmesi olarak tanımlanmıştır. Dinimize göre dövme yaptırmak yasaklanmıştır ve doğru olarak nitelendirilmez. Diyanet yaptığı açıklamaları Peygamberimiz tarafından söylenilen bir hadis ile desteklemiştir. Hadis-i Şerif içerisinde dövme yaptıran kişileri Yaratıcının lanetlediği ifade edilmiştir. Kalıcı dövme yaptırmak günah mı? Sorusu ise bu hadis ile birlikte yanıtlanmış olarak hayatımızda yerini alır. Dövme yaptırmak vücuda çeşitli iğnelerin batması sonucunda oluştuğu için kişilerin vücuduna zarar vermesidir. Dinimize göre vücudumuz bize Allah’ın emanetleridir ve bu yüzden iyi bakmak gereklidir. Dövme yaptırmak vücudu bozmak anlamına geldiği için ise günahı vardır.

MİDYO  Rüyada eski eş ya da sevgiliyi görmek ne anlama gelir?

İzleyin: Dövme Yaptırmak Günah Mı ?

Geçici Dövme Abdest Almaya Engel Olur Mu?

Dövme kişinin derisinin üzerine yapılır ve herkes dövmenin abdesti engellediği inancındadır. Ancak kalıcı dövmeler gusül abdestini ya da normal abdest üzerinde etki etmemektedir. Dövmeler üzerinden kişi abdest alabilir ve aldığı abdest ile ibadetini yerine getirebilir. Deriye işleyen dövmeler artık kişi ile bir olduğu için kişiler rahatlıkla abdest alabilirler. Kalıcı dövme yaptırmak günah olduğu için de kişiler geçici dövmeler ile heveslerini geçirmeyi düşünebilirler. Yapıştırma yolu ile yapılan geçici dövmeleri yapan kişiler ise abdestlerinin kabul olup olmayacağını öğrenmek isterler. Kişiler geçici dövmeyi yapışkanlı bir şekilde vücutlarına yapıştırdıklarında, ortalama 1 ile 2 hafta arasında bu figürü kullanabilirler. Ancak yapıştırma biçiminde yapılan dövmeler su ile derinin arasında bir engel oluşturacaktır. Bu nedenle geçici dövmeler üzerinden kişilerin abdesti kabul olmayacaktır. Kişiler öncelikle dövmelerinin geçmesini beklemeli, ardından ibadetlerini kazaları ile birlikte yerine getirmelidir.

Dövmenin İnsana Zararları Nelerdir?

Kişiler kalıcı dövme günah mı? Sorusunun yanı sıra zararlarını da araştırarak kendileri için bilgi edinirler. Bu bilgiler ışığında ise kişiler vücutlarına dövme yaptırır ya da bu düşünceden vazgeçerler.

  • Öncelikle bu işlem sağlık koşullarına uymayan bir yerde yapılıyor ise kişinin dövmesinin mikrop kapması kaçınılmazdır.
  • Açılan yara üzerinden enfeksiyon kapma ihtimali oldukça yüksektir.
  • Dövme yaptırılan bölge üzerinde şişliklerin oluşması ya da kızarıklık görülmesi mümkündür.
  • Bu işlemin sonucunda kişinin vücudu alerjik tepkiler verebilir. İlk işlemde herhangi bir sorun olmasa bile diğer işlemlerde alerjik tepkimelere rastlanabilir.
  • Güneş ışığına fazla maruz kalır ise oldukça fazla olumsuz etkisi mevcuttur. Vücutta kabarcıkların oluşması ve kaşıntıların meydana gelmesi kaçınılmazdır.
MİDYO  Bvlgari marka elçisi Serenay Sarıkaya'dan yeni yıl paylaşımı
İlgili Makaleler
Bodrum Haremtan Koyu’ndaki rezalette önemli gelişme

Bodrum Haremtan Koyu'nu mesken tutmuş, anadan doğma olarak yüzen ve güpegündüz açık alanda ilişkiye giren erkek grubu gözaltına alınmıştı. Sonrasında OKU

Türkiye’nin gündemine oturan iğrenç olayların yaşandığı Haremtan Koyu nerede?

Bodrum Haremtan Koyu’ndaki iğrenç görüntüler izleyenleri şok etti. Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Haremtan Koyu’nda bir grup erkeğin bu OKU

Tarçının faydaları nelerdir?

Tarçın birçok yemek ve tatlılarda kullanılan bir besin ürünüdür. Hem tatlı hem de acımsı bir tadı var ama yemek ve OKU

Elma sirkesinin kanıtlanmış faydaları! Elma sirkesi nasıl yapılır?

Günümüzde doğal yaşam ve sağlıklı beslenme oldukça popüler bir hâle gelmeye başlıyor. Aslında kadim geleneksel tedavi yöntemlerinde oldukça önemli bir OKU