Bitcoin son zamanlarda adından çok da söz ettiren bir dijital para birimi. Ama hastalık derecesinde bağımlılık yaratabiliyor. Sürekli grafiklere bakmak, gece geç yatmak, sabah çok erken kalkıp durumu görmek. Bunun nedeni ise çok hızlı bir şekilde artıp ve azalması. Volatilitesi oldukça yüksek. Bu şekilde bağımlıklık ise sağlık sorunları bile oluşturabiliyor.

Özellikle kolay yoldan para kazanma ve köşeyi dönüp zengin olma hayalleri bu bağımlılığa zemin hazırlıyor. Olayın arkasında dopamin hormonu var. Bu hormonu ödül ile ilgilidir. Bitcoin yatırımcılarında da bu hormon arttıkça, bağımlılık oluşuyor.

Bitcoin Güvenilir mi?

Eğer detaylı bir araştırma yapılıp güvenilir bir siteden alınırsa dikkatli ve tedbirli olunursa gayet güzel bir yol çizilebilir. Ama bağımlılık yapmaması için en önemli kural, tüm yatırımınızı buraya yapmamanız, düşünmeyeceğiniz kadar bir kısmını ayırmanız.

Neden Bu Kadar Meşhur?

Bitcoin’in bu kadar meşhur olmasının en büyük etkeni çok ama çok hızlı değerleniyor olması. Ve bu da çoğu insanın hoşuna giden bir şey açıkçası. Bitcoin çok değerlidir yani şöyle bir örnekle açıklayabilirim bunu:0,001 Bitcoin: 82 Türk Lirası Etmekte. İşte bu akıl almaz bir şey. Bitcoin’i değerli kılan çok fazla şey var bunlardan biri Türkiye ekonomisinin düşüşte olması bu sayede ise internet para birimi ve daha başka para birimleri değerlenmekte.

MİDYO  iPad iTunes nedir?

İzleyin: Bitcoin insanlık tarihinin en önemli icadı olabilir mi?

Bitcoin Zarara Uğratır mı?

Bitcoin gün geçtikçe değerlenmeye ve fiyatını katlamaya büyük bir hızla devam ediyor peki bir cesaret edip Bitcoin alsanız sizi zarara uğratır mı. Bunun tek bir cevabı yok. Riskli bir para birimi. O nedenle çok kazanacağınız gibi, çok zarar da edebileceğinizi unutmayın.

Bitcoin’mi? Altın’mı?

Evet bu oldukça zor bir soru. İkisi de son dönemlerde yükselişte olan para birimleri ama karşılaştırma yapılırsa Bitcoin in daha fazla değerlenebileceği bariz ortada. Ama altın daha az riskli iken, sanal paralar daha fazla risk içeriyorlar.

Bitcoin Aldım Zarar Ettim!

Evet bu da çoğu insanın başına gelebilecek bir hata. Bazı insanlar buna düşüp hararete kapılır ama bu durumda yapılabilecek en mantıklı şey sakin olup beklemek çoğu insan hemen satma derdine düşer. Ama bunun yapılmaması gerekir. Sakin bir şekilde beklemeniz gerekir. Ama bunu yapabilmeniz için ilk kuralı unutmayın. Yani yatırımınızın sizi etkilemeyecek kadar, yani ihtiyacınız olmayan parayı burada değerlendirmeniz.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

MİDYO  Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin’i nasıl güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz?
Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Android telefonlarda ekran görüntüsü ve videosu nasıl çekilir?

Bir uygulamada beğendiğiniz fotoğrafı çekmek, arkadaşınıza göndermek. Ya da yaptığınız şeyin videolu olarak kaydetmek için ekran görüntüsü almak veya videosu OKU