Yaz aylarının sonuna yaklaşıldığında buzlukta sebze saklama zamanları başlar. Yazın sebze çeşitliliğinin fazla olması dolasıyla bazı sebzeleri, kışın yemek üzere buzlukta saklarız. Ancak buzlukta saklamak için birtakım hususlara dikkat etmek gerekir. Eğer buzlukta sakladığınız sebzeleri doğru şekilde paketlerseniz, tadı hep taze kalır. Buzluğa koyduğunuz sebzelerin besin değerlerini kaybetmemesi için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Peki buzlukta sebze saklamanın püf noktaları nelerdir? Bu sorunun cevabının bilinmesi, buzlukta saklanan sebzelerin tazeliği için gereklidir. Eğer yazın yediğiniz sebzeden aynı tadı almak istiyorsanız, buzlukta sebze saklamanın ne şekilde olması gerektiğini bilmelisiniz. Yanlış bir şekilde buzlukta saklanan sebzelerin tadı değişebilir hatta sağlığınızı tehdit edecek bir unsur haline bile gelebilir.

Aslında doğru olan her sebzeyi zamanında taze taze tüketmektir. Ancak kış ayları girdiğinde yazın bulunan sebzeleri yemek, son derece zordur. Bu nedenle bazı sebzeleri buzlukta saklayarak tüketmek gerekir. Buzlukta sebze saklamak, normal bir durumdur ancak sebzenin doğru bir şekilde saklanması önemsenmesi gereken bir husustur. Sebzenin nasıl paketlenmesi gerektiği hakkında bilinçli olmak, her kış taze sebze yemenizi sağlayabilir.

Buzlukta Sebze Saklamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buzluğa sakladığınız sebzenin ilk günkü tazelikte kalması, doğru bir şekilde saklamanıza bağlıdır. Tazeliği bozulmadan buzlukta sebze saklamak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır:

  • Poşet içerisinde bulunan havayı alın.
  • Hangi sebzenin nasıl saklanması gerektiği konusunda araştırma yapın.
  • Sebzelerin ne kadar süre boyunca buzlukta kalacağını göz önüne alın.
  • Poşetlemenin nasıl yapılması gerektiğini araştırın.
MİDYO  Hakiki şambali tatlısı nasıl yapılır?

Bu hususlara dikkat ederek buzlukta sebze saklamanız, sebzelerin tazeliğini korumalarını sağlar. Böylece kış ortasında bile olsanız, lezzetli yaz sebzelerini yeme şansına sahip olabilirsiniz.

Poşet İçerisinde Hava Bırakmayın

Buzlukta Sebze Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Buzlukta Sebze Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Buzlukta sebze saklamanın en temel püf noktası, poşet içerisinde kesinlikle hava bırakmamanızdır. Eğer sebzelerinizi buzdolabı poşetinde saklıyorsanız, mümkün olduğu kadar havasız kalmasını sağlamanız gerekir. Sebzeleri poşete yerleştirdikten sonra dikkatli bir şekilde poşet içerisindeki havayı boşaltmanız gerekir. Bu işlemi tam olarak yapamazsanız ya da hiç yapmazsanız, sebzelerinizin tazeliği bozulabilir.

Taze ve ilk günkü tadında olan sebzeler tüketmek istiyorsanız, bu kritere son derece dikkat etmeniz gerekir. Poşet içerisinde bulunan hava, sebzeyi bozabilir. Ayrıca sebzeleriniz, bu hava yüzünden buzluk kokabilir ve sulanabilir. Dilerseniz, havayı kolay bir şekilde boşaltmak için pipet kullanabilirsiniz. Havanın tamamen bittiğinden emin olduktan sonra poşetinizi kilitleyebilirsiniz.

Muhakkak İzleyin! Derin Dondurucunun Bütün Kış Hayatınızı Kurtarması için Öneriler

Sebzelerin Nasıl Saklanması Gerektiğini Bilmelisiniz

Buzluğa koyacağınız sebzenin nasıl saklanması gerektiği konusunda bilgili olmanız, doğru bir saklama tekniği için gereklidir. Bazı sebzelerin buzluğa konulmadan önce haşlanması ve soğutulması şarttır. Örneğin, taze fasulyeyi buzlukta saklamak için önce bir miktar pişirmeniz ardından da soğutmanız gerekir.

MİDYO  Gelinlerin korkulu rüyasıydı, Türkiye'ye geldi! Pita'ydı Boşnak böreği oldu!

Taze fasulyeyi gerektiği kadar pişirmeden buzluğa koyarsanız, çıkardığınızda tadı hem bozuk olur hem de kolay kolay pişmez. Ancak bunun tam tersi olarak da dolmalık biberi kesinlikle çiğ koymanız gerekir. İşte bu püf noktalara dikkat etmek, buzlukta sebze saklamanızı kolaylaştırır. Buzluğa koyacağınız sebzenin türü, onu ne şekilde buzluğa koyacağınızı belirler. Bu bakımdan buzluğa sebze koymadan önce, nasıl saklanması gerektiği konusunda kısa bir araştırma yapmanız daha doğru olacaktır.

Sebzelerin Buzlukta Kalma Süresini Hesap Edin

Buzlukta Sebze Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Buzlukta Sebze Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Sebzelerin buzlukta kalma süresi, onları nasıl saklamanız gerektiği konusunda size yol gösterici bir unsurdur. Ne kadar iyi paketlerseniz paketleyin, bir sebze uzun süre buzlukta kaldığı sürece besin değerini kaybeder. Bu açıdan buzluğa koyduğunuz sebzeyi bir sene dolmadan tüketmeniz gerekir.

Hazırlamış olduğunuz sebzeleri, bir seneye göre ayarlamanız daha doğru bir tercih olacaktır. Böylece her yaz düzenli bir şekilde sebzeleri yine buzluğa koyabilirsiniz. Sebzenin tazeliğini ve besin değerini önemsiyorsanız, çok zaman kaybetmeden buzlukta bulunan sebzeleri tüketmeniz şarttır. Özellikle de buzluk kokusunun sebzelerinize sinmeden tüketmeniz, daha lezzetli bir tat almanızı sağlar.

Sebzelerin Nasıl Poşetlenmesi Gerektiğini Bilin

Haşlanması gereken sebzeleri haşlayıp, çiğ konulması gereken sebzeleri çiğ olarak buzdolabı poşetine düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz. Poşete koyduğunuz sebzeyi, düzenli bir şekilde poşete dağıtmanız gerekir. Sebzeleri yerleştirdikten sonra poşet içerisindeki havayı almayı kesinlikle ihmal etmemeniz gerekir. Ardından poşetin ağzını hemen kilitleyerek buzluğa koyabilirsiniz. Eğer buzluğunuz küçük ise sebzeleri çok fazla yaymanıza gerek yoktur.

MİDYO  Yaz geliyor! Yaz sebzeleriyle fit kalmanın yolları
İlgili Makaleler
Oruç tutmanın bilimsel olarak faydaları nelerdir?

İslam aleminde orucun yeri büyük bir yer kapladığından dolayı herkes tarafından oruç tutmanın bilimsel olarak faydaları nelerdir sorusu merak edilmektedir. OKU

Limonlu kek nasıl yapılır?

En pratik kek tariflerinden biri olan limonlu kek, fırını açar açmaz etrafı saran kokusu ile iştahları kabartıyor. Yumuşacık ve mis OKU

Hangi besinlerde C vitamini bulunur?

İnsan sağlığı için yegane gerekli ve son derece faydalı emilim ve enzimlerin başında gelen c vitamini olan yiyecekler bağışıklık sistemi OKU

Elma sirkesinin kanıtlanmış faydaları! Elma sirkesi nasıl yapılır?

Günümüzde doğal yaşam ve sağlıklı beslenme oldukça popüler bir hâle gelmeye başlıyor. Aslında kadim geleneksel tedavi yöntemlerinde oldukça önemli bir OKU