Her yıl belirli tarihlerde Amerika Birleşik Devletleri tarafından Las Vegas şehrinde devasa ve görkemli stantları ile bütün katılımcılarını büyülemeyi başaran Consumer Electronics Show yani Türkçesi ile tüketici elektroniği gösterisi, 2021 yılında ilk kez pandemi nedeni ile online bir şekilde düzenlendi. Geçtiğimiz yıllardaki görkemli gösterilerinin yanında bu seneki online elektronik gösterisi biraz sönük kalsa da, 2021 Consumer Electronic Show pek çok çarpıcı ve şaşırtıcı ürün ile katılımcılarını şaşırttı. 2021 Yılında Ses Getiren Teknolojik Ürünleri sizler için araştırdık.

2021 yılının, dünya çapında ses getiren en yenilikçi teknolojik ürünleri içerisinde,

  • giyilebilir teknolojik aletler,
  • sağlık ile ilgili cihazlar,
  • yenileştirilmiş akıllı telefonlar
  • güncellenmiş akıllı televizyonlar da bulunuyordu.

Video:  All the best devices we saw at CES 2021

İşte 2021 yılında ses getiren teknolojik ürünler

2021 Yılında Ses Getiren Teknolojik Ürünler

2021 Yılında Ses Getiren Teknolojik Ürünler

JBL Bar 5.0 Multibeam Dolby Atmos Soundbar

2021 yılında tüketici elektroniği gösterisinde pek çok ses ürünü tanıtıldı. Ancak bu ses ürünleri arasında en çok öne çıkan cihaz JBL Bar oldu. 27 inç genişliğe sahip olan bu bar, hem Google asistan sistemi ile hem de alexa sistemi ile çalışabiliyor. Pek çok oda türüne uyum sağladığı söylenen JBL bar cihazı, 7500 miliamperlik bir pil gücüne sahip ve kullanıcılarına tam 20 saat aralıksız oynatma avantajı sunuyor.

MİDYO  Android'de dosyalar neden gizlenir ve gizli dosyaları nasıl görebiliriz?

Samsung JetBot 90 AI Robot

Samsung markası da tüketici elektroniği gösterisinde pek çok akıllı robot tanıtımı yaptı. Ancak tüm bu akıllı robotlar arasında öne çıkan ürün Jetbot oldu. Intel yapay zeka sistemine sahip olan bu akıllı robot aynı zamanda dünya çapındaki ilk akıllı robot unvanını da taşıyor. Jetbot, sahip olduğu hassas sensörler sayesinde mesafeyi kolaylıkla algılayabiliyor ve konum ayarı yapabiliyor.

Farklı nesneler arasındaki farkları da algılayabilen akıllı robot, eşyaların altına girerken kendi yüksekliğini de ayarlayabiliyor. Jetbot akıllı robot cihazın kamerası ile SmarThings uygulaması eşleştirildiği zaman bir güvenlik cihazı haline de gelebilen akıllı robot süpürge, tüketici elektroniği gösterisinde verilen yenilik ödülleri kapsamında bir ödüle de layık görüldü.

Cadillac eVTOL Uçan Taksi

Tüketici elektroniği gösterisinin 2021 yılındaki sergisinde bulunan sürpriz cihazlardan bir tanesi de Cadillac uçan taksi oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski otomobil üretici şirketlerinden bir tanesi olan General Motor’s firmasının otonom uçan taksi cihazı sadece tek bir kişiyi taşıyabiliyor. Bir özel gösterim olarak öne çıkan elektrikle çalışan hava aracı, dikey bir şekilde havalanıp sonrasında yere inebiliyor. Ultium bataryaya sahip olan uçan taksi, gelecekteki ulaşım sektörüne büyük bir ışık tutuyor.

Sony Bravia XR TV

Tüketici elektroniği gösterisinde son yıllarda en dikkat çeken ürünler arasında televizyonlar da var. Sony firmasına ait bravia xr televizyonlar bilişsel zeka sahibi olan ilk televizyon çeşitleri olarak göze çarpıyor. Bravia xr televizyon modelleri sahip oldukları algoritma ile görme ve işitme duyularını da taklit edebiliyor. Bu cihazların işlem yeteneği, bilinen diğer yapay zeka sahibi cihazlardan daha farklı olarak biliniyor.

MİDYO  Dikkat! Bitcoin ve sanal paralar bağımlılık yapar mı?

Onur Grubu 6

Tüketici elektroniği gösterisinde Honor markası da yeni bir tasarıma sahip akıllı bilekliği ile yerini aldı. 1.47 inç boyuta sahip amoled ekran üzerine kurulu olan bu bileklik kalp ritmini takip edebilme ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilme yeteneğine sahip. Detaylı uyku takibi de yapabilen bu akıllı bileklik, 10 ayrı spor dalı ile ilgili egzersizleri de içerisinde bulunduruyor.

Hazel Projesi

İşlevsel olması ve çarpıcı tasarımları ile oyuncuların oldukça sevdiği bir firma olan Razer, korona virüsü de başta olmak üzere bütün sağlığı tehdit eden şeylere odaklanan bir akıllı maske olan Project Hazel ürününü 2021 yılında tüketici elektroniği gösterisinde tanıttı. Gayet açık ve oldukça şeffaf olan tasarım şekli sayesinde mimikleri gösteren ve aynı zamanda işitme engelli bireylerin de dudak okumasına olanak sağlayan akıllı maske, içerisinde bulunan dahili mikrofonu sayesinde başka insanlar tarafından duyulmayı da oldukça kolaylaştırıyor.

2021 Yılında Ses Getiren Teknolojik Ürünler

2021 Yılında Ses Getiren Teknolojik Ürünler

Akşam

Vespera, akıllı telefon ile yönetilen bir akıllı teleskop ürünü. Bu akıllı teleskop sayesinde gökyüzünde oluşan ilginç görüntüler kaydedilebiliyor.

İşte 2021 yılında ses getiren teknolojik ürünler bunlar. Bu teknolojik ürünler sayesinde gelecekte gündelik hayat gittikçe kolaylaşacak.

İlgili Makaleler
Android telefonlarda ekran görüntüsü ve videosu nasıl çekilir?

Bir uygulamada beğendiğiniz fotoğrafı çekmek, arkadaşınıza göndermek. Ya da yaptığınız şeyin videolu olarak kaydetmek için ekran görüntüsü almak veya videosu OKU

MİDYO  Teknoloji çağında eğitimin önemi
Sosyal medyanın çocuklar üzerinde nasıl bir etkisi var?

Birçok ebeveyn sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkileri konusunda araştırma yapmıştır. Sosyal medya insanların hayatına girdiğinden bu yana birçok şeyi kökünden OKU

İnternetiniz yavaşsa kablosuz internet nasıl hızlandırılır?

İnternetimiz bazen yavaş olabiliyor. Kablosuz İnternet teknolojisi son dönemlerin en yaygın kullanılan teknolojisi haline gelmiş bulunmakta. Kablosuz internet bazı teknik OKU

WhatsApp web nasıl kullanılır?

Akıllı telefonlar hayatımızın çok önemli bir parçası haline gelmiş durumda. İçlerinde barındırdığı uygulamalar sayesinde birçok işimizi kolayca halletmemizi sağlayan bu OKU