18o liraya satılan 5 litrelik ayçiçek yağını yüzde yüz indirimle 92 liraya çektiler, Türkiye’nin her yerinde uzun kuyruklar oluştu. 5 litre ayçiçek yağı 92 lira 50 kuruş oldu, Aydın, Aksaray, Van ve daha başka illerde Toprak Mahsulleri Ofisi önünde uzun kuyruklar oluştu. İşte ayçiçek yağlarının fiyatları.

AYDIN

Temel gıda ürünlerindeki KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisinde (TMO) indirimli fiyattan satışlar başladı. İndirimin ilk gününde TMO’nun Aydın’daki satış ofisinde kuyruklar oluştu. İlk gün piyasada 120 lira ile 180 lira arasında satılan 5 litrelik ayçiçek yağı 92,5 liradan satışa sunuldu. İndirimli fiyattan alışveriş yapan Aydınlı vatandaşlar satış noktası önünde kuyruk oluştururken, yetkililer indirimli satışların devam edeceğini belirtti.

Son günlerde yaşanan zamların ardından birçok vatandaş, indirimli ürün takibi yapmaya başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temel tüketim maddelerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünü açıkladı.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi de (TMO), ürünlerinde KDV indirimi gerçekleştirdi.

TMO’nun bakliyat ürünlerinden ayçiçek yağına kadar temel gıda ürünlerinde KDV indirimi yaptığını duyurmasının ardından, Aydınlı vatandaşlar adeta TMO ürün satış noktalarına akın etti. Uygun fiyata alım yapabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar pirinç, nohut gibi bakliyat ürünlerinin yanı sıra 5 litresi 92,5 TL’den satışa sunulan ayçiçek yağını tercih etti.

MİDYO  EYT’de bunu yapanlar pişman olacak! İşte EYT’liler için gelen kötü haber

AKSARAY

Akrasaray’dan da benzer görüntüler geldi.

5 litrelik ayçiçek yağı 92,5 liradan, 5 kilogramlık pirinç 57,5 liradan, 2 kilogramlık nohut ve kuru fasulye de 15 liradan satışa sunuldu. TMO’nun bakliyat ürünlerinden ayçiçek yağına kadar temel gıda ürünlerinde KDV indirimi yaptığını duyurmasının ardından, Aksaray’da vatandaşlar adeta TMO ürün satış noktalarına akın etti. Temel gıda ürünlerindeki Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 1’e düşürülmesiyle Toprak Mahsulleri Ofisinde (TMO) indirimli gıda ürünleri büyük ilgi gördü. TMO’dan temel gıda ürünü almaya gelen emekli Osman Altunay (73), “Emekli olduğum için marketleri dolaşıyorum. Genelde hep marketlere uğradım ayrı ayrı hep aldatmaca, önce fiyatlar yükselmiş arkasından indirim, ne yapıyorlar hep kendi ceplerine indiriyorlar. Devletin, hükümetin indirdiği yüzde 7’yi ceplerine alıyorlar. Ama ben resmi yerlere devlet kanallarına, mesela Toprak Mahsulleri Ofisine geliyorum. Burada yüzde 7 indirimi görüyorum. Ben de burayı tercih ediyorum. Herkes buraya geliyor devletten Allah razı olsun” dedi.

VAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV’nin yüzde 1’e düşürüldüğünü açıklamasının ardından TMO ülke genelindeki tüm satış ofislerinde indirime gitti. 5 litrelik ayçiçek yağı 92,5 liradan, 5 kilogramlık pirinç 57,5 liradan, 2 kilogramlık nohut ve kuru fasulye de 15 liradan satışa sunuldu. TMO’nun bakliyat ürünlerinden ayçiçek yağından temel gıda ürünlerine kadar KDV indirimi yaptığını duyurmasının ardından Van’da vatandaşlar TMO ürün satış noktalarına adeta akın etti.

 

MİDYO  Vatandaşın yüzünü güldürecek ayçiçek yağı çıkışı. Yüzde 30 indirimle o marketler satılmaya başlandı. Ayçiçek yağı hangi markette daha ucuz?
İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU