Günümüzde sıfır araba almak neredeyse hayal oluyor. Artan vergiler, gelen ek maliyetler ve döviz kurlarında olan artış araba üretici olmamamız potansiyel müşterileri 2. el araba almaya mecbur kılar.

2.El Araba Alırken Dikkat Edilecekler

Hayatın getirdiği kolaylıklardan birisi de teknolojiyi kullanma ve sağladığı faydalardır. İnternet bağlantısı olan her akıllı telefon resmen bir açık araba pazarına dönüşmekte ancak ek bir farkla sadece uygulamada veya ilanda konulmuş olan görseli görebiliriz. Araba alırken ilk dikkat edilecek husus satıcının samimiyeti ve doğru cevaplar vermesidir.

Araçların Alımı ve Satımı

Araçlar üzerinde yapılan pazarlık olumlu sonuçlanması sonrası ve bu satıcın bir nevi devlet tarafından da onaylanması için notere başvuru yapılır. Noterde yapılan en önemli protokoller gereği satışın gerçekleşmesi için noter tarafından başvuranlara iki soru yöneltilir alım satım için gerekli parasal anlaşma varıldı mı? Aracın plakasının değişmesini ister misiniz?

Plaka Değiştirmenin Avantajları

Plakla araca mahsus verilir ve plakaya yazılan tüm cezalar plakalar üzerine kayıtlı ikametgah adresine gelir. Plakaya yazılan cezalar alım satım işlemlerinden sonra aracın yeni sahibine gelebilir ve aracı yeni alan kişiler için başkasına ait cezaları ödemek zorunda kalır. Bu gibi sorunlar karşılaşmamak için yeni alınan 2. el araçlarda satım sonrası plaka değiştirilmesi tavsiye edilir.

İzleyin: 2. El Araç Satışı ve Noterde Plaka Değiştirme. Hyundai Accent. Futbocu Fethi Okuroğlu ile Tanıştık.

Yeni Plaka Maliyeti

MİDYO  ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Yeni plaka için ilk önce trafik bölge müdürlüğüne gidilerek yeni plaka alımı için başvuru yapılması gerekiyor. Trafik bölge müdürlüklerinde gelişen teknolojiler ve geliştirilen siber altyapılar sayesinde işlemler hızlı ve pratik bir şekilde halledilir. Sadece vergi pulu ve plaka maliyetiyle bir iş günü içerisinde ikametgah adresinizin bulunduğu ilçe bölge trafik müdürlüklerinde başvurular gerçekleşir.

ÖZEL PLAKA NASIL ALINIR ? ADINIZA PLAKA ALMAK ÇOK KOLAY !

Özel Plakalar

Sokaklarda veya yollarda seyir halinde iken uzun plakalar görebiliyoruz. Özel araçlarda soy isimler veya şirket isimleri mavi fon üzerinde kalın harflerle yazılıyorlar. Böyle bir plakaya sahip olmak için yine ikametgah adresini bağlı bulunduğu il veya ilçe bölge müdürlüklerinde belirlenmiş belirli bir maliyet karşılığı özel plaka talebinde bulunur. Bu tarz plakalar yine aynı iş günü içerisinde teslim alınılabiliyor.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

MİDYO  İkinci el telefon alanlar dikkat! Yeni düzenleme ile neler olacak?
Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU