Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara göre vergi miktarlarını gösteren resmi bir belgedir.

6111 sayılı kanunun 82. maddesine göre vergi levhasını iş sahipleri şubelerine, satış mağazalarına rahat bir şekilde okunup görünebilecek bir şekilde asmak zorundadır. Daha sonra bu madde değişikliğe uğradı ve asma zorunluluğu kaldırıldı.

İzleyin: VERGİ LEVHASI OLUŞTURMA, VERGİ LEVHASI YENİ YILDA NASIL GÜNCELLENİR?

https://intvrg.gib.gov.tr adresine girerek “Vergi Levhası Oluşturma” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Kimler Vergi Levhası Almalıdır?

  • Gelir Vergisi Mükellefleri; Ticari olarak kazanç sağlayanlar, zirai kazanç sahipleri, serbest meslek icra edenler kolektif ve adi komandit şeklindeki şirket işletmelerindeki her bir ortak.
  • Kurumlar Vergisi Mükellefleri; Anonim olarak kurulan şirketler, eshamlı komandit şirketler ve limitet şirketler.

Vergi Levhası Nasıl Alınır? Vergi Levhası Almanın Üç Yolu

  • İnternet üzerinden internet vergi dairesinden alınır. İzlenecek Yol; GİB’ in web sitesine giriş yapın, internet vergi dairesini seçin size ait kullanıcı kodu ve şifrenizi yazarak giriş yapın, sorgulama butonundan vergi levhası seçeneğine tıklayın ve vergi levhasını oluşturun.
  • Yeminli müşavir tarafından alınır.
  • Bağlı bulunduğunuz ildeki, ilçedeki esnaf sanatkarlar odasından alınır.
MİDYO  Hangi çocuklar özel eğitim almalı? Alınacak özel eğitim nasıl olmalı?

Video: Vergi Levhası Sorgulama

Vergi Levhası Ne Kadar Sürede Onaylanır?

2011 yılından önce vergi levhasında imza ve ıslak mührün bulunması zorunluydu. Hızla gelişen internet teknolojisi sayesinde bu tarihten sonra internet vergi dairesinden alınan çıktılar yeterli olmaya başladı.

Eğer şirketiniz yeni kurulmuş ise 1 ay içerisinde vergi dairesi tarafından vergi levhası onaylanır. Onaylanan vergi levhasını internet vergi dairesinden çıktı olarak alabilirsiniz.

Vergi Levhasında Hangi Bilgiler Bulunmalıdır?

Mükellefin; adı ve soyadı, iş yeri adresi, ticaret unvanı, vergi türü, vergi kimlik numarası, bağlı bulunduğu vergi dairesi, işe başlama tarihi, ana faaliyet kodu ve faaliyet türü bulunmalıdır.

Şirket Bilgilerim Değişti, Vergi Levhasına Nasıl İşlerim?

Mükelleflerin; iş yeri adresi, ticaret unvanı, bağlı türünün değişmesi halinde yeni vergi levhaları internet vergi dairesinden kendileri düzenleyerek yazdırabilirler. Mükellefin daha öncede vergi levhası bulundurması zorunlu olan alanlarda değiştirdikleri vergi levhasını bulundurmaları zorunludur.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?
MİDYO  Adli bilimler nedir? Adli bilimler ve adli tıp arasındaki farklar

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

İnternetiniz yavaşsa kablosuz internet nasıl hızlandırılır?

İnternetimiz bazen yavaş olabiliyor. Kablosuz İnternet teknolojisi son dönemlerin en yaygın kullanılan teknolojisi haline gelmiş bulunmakta. Kablosuz internet bazı teknik OKU