Kuru temizlemeci işletmeleri yıllardır varlığını devam ettirmekte olan iş dalları arasında yer alıyor. Bu nedenle birçok girişimci kuru temizleme dükkânı nasıl açılır? konusunda detaylı bilgiler almak istiyor. Kuru temizlemeci işini yapanlar genel olarak emekli ya da fazla kazanmayan razı olan kişiler olarak görülebiliyor. Kuru temizleme dükkânınız iyi mekândaysa güzel kazançlar getirebilir fakat çok iyi yerde değilse sizin için emekli iseniz güzel bir ek kazanç olabiliyor.

Kuru temizlemeci açmak isteyen kişilere tavsiyeler yazımız aracılığı ile kuru temizleme işletmesi açmak isteyenlere ne yapması gerektiği, kuru temizleme işletmelerinin ne kadara mal olduğu, kuru temizleme işletmelerinin kazançları hakkında ayrıntılar vereceğiz.

Kuru Temizleme Dükkanları Ne Kadara Açılabiliyor?

Kuru temizleme işletmesi açmak isteyenlerin en fazla sorduğu sorulardan bir tanesi de kuru temizleme işletmelerinin ne kadara mal olduğudur? Peki, kuru temizlemeci işletmeleri ne kadara açılır? Kuru temizleme işletmesini sıfır bir yerer açıyorsanız ilk olarak iç tasarımı gerçekleştirmeli, mekânınızın tavan bölümüne boylu boyunca bütün dükkanı serecek şekilde demir taktırmak gerekir (elbiseleri asmak için), kuru temizleme makinesi ya da kurutma makinesi almanız gerekir. Ortalama dükkan iç dekor ve fiyatları dâhilinde kuru temizleme işletmeleri 25 bin Türk lirasından başlayarak 150 ila 200 bin Türk lirasına dek masraf çıkabiliyor. Bu masraflar iç dekor, tasarım ve makinenizin niteliğine göre değişmektedir.

MİDYO  Kuryelik yaparak nasıl para kazanılır? Kuryeler ne kadar kazanıyor?

İzleyin: Kuru Temizleme | Nasıl Yapılır?

Kuru Temizleme İşletmeleri Yaklaşık Olarak Ne Kadar Kazanır?

Kuru temizlemeci işletmelerinin ne kadar kazanacağı dükkanın yeri ve dükkan sahibinin girişkenliğine nazaran değişiklik gösterebiliyor. Fakat genel olarak giysilerinin 25 ila 30 Türk lirasının temizlendiği düşünülürse günde bir iş alan işletmeci ayda 900 TL kazanabileceği gibi günde üç ve üzeri iş alan kişiler aylık 3 bin ila 5 bin TL arası kazanır.

Kuru temizlemeci nasıl açılır? Ne kadar kazanır?

Kuru temizlemeci nasıl açılır? Ne kadar kazanır?

Kuru Temizlemeci Dükkanı Açarken Bilinmesi Gerekenler

Kuru temizlemeci işletmesi açmadan önce bilinmesi gereken bazı durumlar mevcuttur. Dükkânınıza gelecek olan müşterileri iyi ağırlamalı ve giysisini kesinlikle iyi temizlemeniz gerekir. Giysisi iyi temizlenmeyen müşteriler yeniden yıkanmasını isteyebilir. Bazen çıkması kolay olmadan lekeler ile de karşılaşmak mümkün. Problemlere nasıl çözüm getirileceği bilinmezse müşteri kaybedersiniz.

Müşteri huzuruna önem verirseniz elinizdeki iş sayısı daima artacak ve işletmeye daha çok iş gelecektir. İş yerinizi daha iyi bir konumda açarak insanların ulaşabileceği bir yerde olmalı ve elbiselerin temizliği yapıldıktan sonra elbise sağlığına da önem vermelisiniz. Aksi takdirde müşteri sayınız giderek azalabilir. Tabi ki reklam da bu açıdan oldukça önemlidir. Küçük el broşürleri basılarak reklamınızı yaparak çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Bunun dışında ara ara düzenleyeceğiniz kampanyalarla müşterilerinizin dikkatini çekmeyi başarmak mümkün.

Kuru Temizleme Açmak İçin Finansal Destek

Kuru temizlemeci açmak için gereken fiyatları yukarıda belirttik. Fakat bu noktada finansmana gereksinim olduğunu duyuyoruz. İlk olarak imdadınıza banka kredileri de yetişebiliyor. Bankalar iş yeri alımları amacı ile kredi verir. Bunun yanında da ihtiyaç kredileri kampanyalarından da yararlanmak mümkündür. Tabi ki faiz oranlarını dikkate almak gerekiyor ve bir ödeme planı hazırlamak da gerekiyor. İlk aylarda hangi sektör olursa olsun, kar etmeyi bırakın para kazanmak olanaklı olmayabilir. Bu halde büyük borçlar altına girebileceğinizden ödeme güçlüğü çekmek mümkün.

MİDYO  Pandemi ile birlikte gelen yeni dev pazar: Online egzersiz ve spor

Bankalardan Kredi Almak

Bankalardan kredi alabileceğiniz de tam olarak sizinle ilgili bir haldir. Kredi notunuz az ise, siciliniz kötü ise banka hakkınızda yapmış olduğu soruşturmalar olumsuz neticelenmişse kredi almanız oldukça zor olur. Bu düzeyde şayet bir gayrimenkule sahipseniz ipotek yoluyla da kredi çekme şansını kullanmak mümkün.

Girişimcilere destek veren kurumsa KOSGEB olarak bilinmektedir. KOSGEB Nace kodlarıyla destekleyeceği sektörleri ilan etmiştir, belli koşulların sağlanması halinde kredi vermektedir. Tekstil ve kürk malzemelerinin yıkanması ve kuru temizlenmesi durumu 96.01 kodu ile destekleniyor.

KOSGEB Destekleri Ne Şekilde Alınabilir?

Kosgeb desteklerinden yararlanmak için yapılması gereken ilk uygulama KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri seminerlerine katılarak belge almanızdır. Bu seviyeden sonra bir iş planı hazırlanmalı ve KOSGEB’e başvuru yapmalısınız. İş planınız kurul tarafından değerlendirilecek ve yapılacak değerlendirme sonucunda bütçe durumu kontrol edilerek finansal destek sağlanacaktır.

KOSGEB yeni girişimci desteği olarak işini kurmak isteyenlere;

  • 50 bin Türk lirası hibe
  • 100 bin Türk lirası kredi vererek toplamda
  • 150 bin Türk lirası civarında finansal destek sağlamaktaydı.

Fakat girişimciler 2020 senesinde farklı bir program ile desteklenecektir. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı olarak verilecek olan desteklerle girişimciler desteklenmeye devam edilecek. KOSGEB destekli kuru temizlemeci dükkanı açmak için izlemeniz gereken yöntemler kurumun resmi internet sayfasında anlatılıyor. Dükkanınızı kurduktan sonra resmi kurumlara dükkan açtığınızı bildirmek ve izin almak gerekiyor.

Gerekli İzinlerin Alınması ve İbraz Edilmesi Zorunlu Olan Belgeler

Kuru temizleme açmak amacıyla belediyeden ruhsat ya da vergi dairesinden vergi levhası alınmalı. Bunun dışında alakalı esnaf ve sanatkarlar odasına da kayıt olmak gerekiyor. Kuru temizleme açmak için belediyenin istediği bir dükkân büyüklüğü koşulu bulunmamaktadır.

MİDYO  Kolay yoldan para kazanmak isteyenler dikkat! En hızlı para kazanma yolları

Bu açma işlemlerinde gereken belgeleri şu şekilde sıralamak gerekiyor;

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Vukuatlı adli sicil kaydı
  • İkametgâh belgesi
  • Kimlik belgesinin fotokopisi
  • Vergi levha fotokopisi
  • Esnaf ve sanatkârlar odasına ait kayıt belgesi
  • Tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi
  • SGK kayıt sertifikası
  • İtfaiyeden alınacak uygunluk raporu
  • Ustalık belgesi
  • İşyeri krokisi

Burada yer alan belgeleri eksiksiz bir şekilde ibraz etmek gerekiyor. Belgelerde bir eksiklik ya da yanlışlık olursa başvuruların kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle de bu işlemlerin ciddi olduğunu bilerek ona göre hareket etmek gerekiyor.

İlgili Makaleler
Evde ek iş yaparak bir günde 500 TL kazanma yolları

Kişiler "evde ek iş yaparak daha fazla para kazanma yolları" konusunda araştırmaları sık sık gerçekleştirmektedir. Daha fazla kazanç sağlamak herkesin OKU

Sermayesiz yapılabilecek en karlı iş fikirleri

Üniversite mezunu olup işsiz misiniz? Veya girişimci ruha sahip olan ancak yeterli maddi kaynaklar olmadığı için kendi işinizi kuramayanlardan iseniz OKU

Kuryelik yaparak nasıl para kazanılır? Kuryeler ne kadar kazanıyor?

Kuryelik; sipariş olarak verilen ürünlerin ve hizmetlerin taşınması işlemini sağlamak ve bu yöntemle para kazanımı sağlamak isteyen çalışanlar tarafından tercih OKU

Mantar üretim çiftliği nasıl kurulur? Karlı mı?

Mantarlar, zengin protein içeriğiyle besleyici ve lezzetli bir üründür. İnsan vücudu için sayısız faydası vardır. Mantarlar doğada kendiliğinden yetişebildiği gibi OKU