Üniversite mezunu olup işsiz misiniz? Veya girişimci ruha sahip olan ancak yeterli maddi kaynaklar olmadığı için kendi işinizi kuramayanlardan iseniz sermaye gerektirmeyen harika iş önerileri var. Bunların başında kendi emeğiniz ile yapabileceğiniz iş yöntemleri geliyor. O halde sermayesiz yapılabilecek iş fikirleri nelerdir?

Evde Tasarım

Pek çok insan şuan bunu deniyor. İnternet dünyasının bizlere sunduğu tanınırlık ve iletişim gücü sayesinde iş yeri açmadan geniş kitlelere hitap ederek kendi işinizi kurabilirsiniz. Kazandığınız kadarını biriktirip daha sonra bir kuruluş açmak yine sizin vereceğiniz bir karar.

Evde yapılabilecek iş fikirleri başlıca;

  • Makrome tasarım ürünler
  • Nikah şekerleri ve süslemeleri
  • Düğün ve kına organizasyon malzemeleri
  • Nişan ve sünnet organizasyonu için süs malzemeleri
  • Kokulu taş, kapı ve oda süsleri
  • El yapımı nakışlar ve oyalar
  • Ev yapımı organik gıdalar
  • Çizim ve maketler
  • Çeviri ve tez ödevleri
  • Ahşap oymacılığı
  • Freelance işler

İzleyin: İş fikirleri 2020 – Sermayeli ve sermayesiz

Bu iş fikirleri ile hem yeteneklerinizi keşfedebilir hem de sermayesiz olarak iş hayatına atılarak dilediğiniz vakit iş yeri açma hayalini gerçekleştirebilirsiniz.

İş Fikirleri

İş Fikirleri

Danışmanlık

Yine sermayesiz olarak yapabileceğiniz diğer bir iş danışmanlıktır. Son yıllar da gittikçe popüler olan danışmanlık hizmeti pek çok sektör de müşteri bulmanıza yarayacaktır. Örneğin gayrimenkul, ithalat-ihracat, eğitim, nakliyat gibi alanlar da kendi faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz. Bu işi yaparken son derece prezantabl ve konuşkan olmak gerektiğini unutmayın.

MİDYO  Dolar ne zaman çıkacak? Gram altın yükselecek mi? İki uzmandan bomba açıklamalar geldi

Drone Pilotluğu

Drone almanıza gerek yok. Herhangi bir şirketten 1 saatlik kiraladığınız drone aracı ile düğün, nişan, sünnet, mezuniyet gibi organizasyonlar da drone çekimleri gerçekleştirerek 300-400 ₺ arası ücretler kazanabilirsiniz. Böylelikle işinizi iyice geliştirdikten sonra bir drone satına alarak kendi kuruluşunuzu kurabilirsiniz.

Video: Az sermayeli İŞ FİKİRLERİ

Özel Ders

Aklınıza okul dersleri gelebilir. Ancak şuan tonlarca eğitim alanında özel ders verenler var. Bu yüzden siz daha farklı bir alana çevrilerek örneğin photoshop, çizim, sanat, fotoğraf çekimi, drama, şan ve temel yazılım dersleri vererek pek fark edilmemiş bir alan da ilk çığır açanlardan olabilirsiniz.

Fotoğrafçılık

Yeteri kadar paranız varsa ya da biriktirip satın almak istiyorsanız vakit kaybetmeden fotoğraf makinesi satın alın. Son dönemin popüler doğum fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı, organizasyon ve kutlama fotoğrafçılığı, ajans fotoğrafçılığı gibi iş alanlarında yükselenler bu şekilde kendi adlarını duyurarak yüksek miktar da paralar kazanmışlar daha sonra ise ofis açma fırsatı bulmuşlardır. Bir yakınızdan kiraladığınız fotoğraf makinesi ile birçok güzel iş çıkarabilir ilk etapta fotoğrafçılar da işlerinizi bastırarak sektöre adım atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Fikirleri

Sermayesiz İş Fikirleri

Temizlik

Şirket ve evlere gündelik ya da aylık olarak temizlik hizmeti verebilirsiniz. Sektörü bir hayli hareketli olan bu hizmet alanında yoğun bir tempo ile çalışarak iyi paralar kazanabilir sonrasında kendi profesyonel temizlik ekibinizi kurmuş halde bir temizlik firması sahibi olabilirsiniz. Günümüzün en kolay para kazanma yollarından biri olan temizlik hizmetini ilan veren hemen hemen her kurumla iletişime geçerek vakit kaybetmeden yola koyulabilirsiniz.

MİDYO  Öğrenciler için evde para kazanma yolları

Yumurta Üretimi

Gıda ile uğraşmayı ve hayvancılık işlerinden anlıyorsanız tanesi 50 liraya gelebilen tavuk ile işe koyulabilirsiniz. Sahip olduğunuz 10 tavuk ile günlük 10-15 yumurta alarak marketler ve bakkallara, organik besin tüketicilerine, organik gıda pazarlarına gönderebilirsiniz. Oldukça kârlı olan bu iş için tavukların dilinden anlamanız ve onların rahatça gezmesi için geniş otlak bir bahçeye sahip olmanız gereklidir.

Organizasyon Şirketi

Kutlama organizasyonlarının bir numaralı aranan yüzü olan organizasyon şirketleri son dönemin en çok kazanan kuruluşlarındandır. Gençliğe hitap eden modern ve kitlelere uygun süs ürünleri tasarlayıp veya tasarımcıdan satın alıp kutlamalar da organize şirket olabilirsiniz. Sıfır başlangıç ile sadece kendi hayal gücünüz ve popülariteye ayak uydurarak kendi şirketinizi kurabilirsiniz.

İlgili Makaleler
Evde ek iş yaparak bir günde 500 TL kazanma yolları

Kişiler "evde ek iş yaparak daha fazla para kazanma yolları" konusunda araştırmaları sık sık gerçekleştirmektedir. Daha fazla kazanç sağlamak herkesin OKU

ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

MİDYO  Menemeni de çaldılar, fakirden alıp zengine verdiler. Pahalılık menemeni vurdu, mükemmel bir menemenin sırrı da ortaya çıktı!
Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU