Kredi kartı tüm insanların alışverişte hemen hemen vazgeçilmezidir. İnsanların alışveriş yaparken ne kadar harcama yaptıklarının fark etmedikleri iş ödemeye gelince her şeyin farkına vardığı, farkına vardıktan sonra işin işten çoktan geçtiği tehlikeli bir alışveriş harcama modelidir denilebilir.

Kredi Kartı Limiti

Kredi kartı limiti insanların maaşına ve çalıştığı seneye göre hesaplanan, maaş kat oranlarına göre belirlenen bir kaç kural içermektedir. Kredi kartı limiti belirlenirken iki yıl çalışma yılı olanların maaşının iki katına, dört yıl ve daha fazla çalışma yılı olanlarının maaşının dört katına kadar kredi kartı limiti belirlenir. Tabi limit düşüklüğü ve yüksekliği talebiyle limitinizi Kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Kredi kartı li5mitini yükseltmek veya düşürmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Gelin hep beraber kredi kartı limitini nasıl düşüreceğimiz hakkında okuduğum, kredi kartı limitimi düşürmek için başvurduğum yöntemleri ve araştırmalarım sonucu oluşturduğum bilgileri inceleyelim.

Kredi Kartı

Kredi Kartı

Kredi Kartı Limiti Düşürmek İçin Yöntemler

Kredi kartı limitini düşürmek için kullanılan 3 yöntem sıralayabilirim. Bunlardan birincisi İnternet Bankacılığı aracılığıyla kredi kartı limitini düşürebilir.

Kredi Kartı Limitini İnternet Bankacılığı Yardımı ile Nasıl Düşürebilirim?

İnternet Bankacılığına girerek Başvurular sekmesine tıklayarak devamında Limit Düşürme sekmesini tıklayarak düşürmek istediğimiz fiyatı yazıp süreci tamamlayabilirsiniz. Bir kaç gün sonra limitinizi düşürme koşullarını sağlıyorsanız kredi kartı limitiniz düşürülecektir.

MİDYO  Erken emekli olmak artık hayal değil! Belirli meslek gruplarına müjde geldi: Prim sayısı ve yaş şartı…

Kredi Kartı Limitini Müşteri Hizmetleri Yardımı ile Nasıl Düşürebilirim?

Kullandığımız kartın müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz. Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmeler kayıt alınacaktır. Müşteri hizmetlerine düşürmek istediğiniz limiti söylerseniz ve onlar notlarını alır gerekli şartları sağlamanız halinde kredi kartı limiti düşürme talebinizi cevabı birkaç gün içinde size mesajla ya da aranarak bildirilecektir.

İzleyin: Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Kredi Kartı Limitini Banka Aracılığı ile Nasıl Düşürebilirim?

Kredi kartı limitini düşürmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden biride kartınızı kullandığınız bankaya uğrayarak müşteri hizmetleriyle bizzat görüşerek limiti düşürebilirsiniz. İstediğiniz tutarı müşteri temsilcisine iletirsiniz ve gerekli şartları taşıdığınız durumda kredi kartı limitiniz düşürülecektir.

Kredi Kartı Limiti Düşürmek için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Kredi kartı limitini düşürmek için gereken şart sadece borcunuzun olmamasıdır. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak üç bin liralık limitli bir karta sahipsiniz ve kullanabilir bakiyeniz bin lira ise siz sadece limiti iki bin liraya kadar düşürebilirsiniz. İki bin lira borcunuz olduğu için içeride hala iki bin altına düşüremezsiniz. Düşürmek için borcunuzu kapatmanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

MİDYO  EYT’de bunu yapanlar pişman olacak! İşte EYT’liler için gelen kötü haber
Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU