Bir merkezi sisteme bağlı olmayan bitcoin günümüz sahip olduğu büyük pazar ve değeriyle artık her bakımdan en önemli yatırım araçlarından biri olarak görülmektedir. Bitcoin genel olarak dijital alanda geçerli olan bir kripto para birimi olduğu için onun alım ve satın işlemleri de yine bu alanda gerçekleşmektedir.

Finans uzmanları Bitcoin ve diğer kripto paralar konusunda biraz şüpheli yaklaşıyorlar. Çünkü bitcoin ve türevleri olan altcoinlerin volaliteleri çok yüksek. Yani ani yükseliş ve düşüşler yapabiliyorlar. Bu da Bitcoin yatırımını riskli bir araç şekline çeviriyor.

Peki bu riski aldınız ve Bitcoin almak istiyorsunuz. O halde iki türlü bitcoin elde edebilirsiniz. Birisi satın almak, diğeri ise madencilik yaparak üretmek. Bitcoin’i en kolay sanal borsalar üzerinden alabilirsiniz. Öncelikle güvenilir bir borsa bulun. Türkiye’de de birkaç borsa var. Bunlardan birini tercih ederek, banka hesabınızdan bu borsalara Türk lirası aktarabilirsiniz. Sonrasında platformda bulunan paranızı bitcoin’e çevirebilirsiniz. Artık bitcoin aldınız demektir.

İzleyin: Bitcoin nasıl alınır?

Aynı şekilde Bitcoin satışını da yapabilirsiniz. Bitcoin birimini satma işlemini gerçekleştirdiğiniz anda TL’ye çevrilecektir. Daha sonra TL’ye çevrilmiş olan hesabınızdaki parayı kolay bir şekilde bankalar aracılığı ile çekebilirsiniz. Bitcoin alma ve satma işlemlerini bu şekilde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Yatırımlarını bitcoin üzerine yapmaya karar veren kişiler bunun alımı için öncelikle bu kapsamda hizmetleri olan bir sitede hesap açmalıdırlar. Bu işlemden sonra uygun şekilde banka üzerinden gönderecekleri para miktarı hesaplarına kısa bir sürede yansır. Bu noktada yapılması gereken sadece artık o sitede bitcoin parasının o anki değeri üzerinden gerektiği şekilde bir alım gerçekleştirmektir.

MİDYO  Bitcoin nasıl alınır? Kripto paraları nasıl güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz?

Bitcoin Sitelerine Üye Olmak

Bitcoin alım satım işlemleri için öncelikle bir kripto para borsasının sitesine üye olmak gerekir. Çünkü bir siteye kayıt olduktan sonra artık kişi kendisine özel olarak bir bitcoin cüzdanı da oluşturmuş olur. Bu cüzdan üzerinden bitcoin alımı, satımı ve transferleri işlemeleri her bakımdan aktif bir şekilde gerçekleştirilir.

  • Site ana sayfasında kayıt bölümüne tıklamak,
  • Ad ve soyad bilgilerini mutlaka doğru bir şekilde girmek,
  • Mail bilgisini doğru bir şekilde ilgili alana eklemek,
  • Mobil numarayı doğru olarak foruma eklemek,
  • Site üyeliği aşamasını tamamlamak,

Bitcoin alım işlemi gerçekleştirmek isteyen kişiler bu adımlarla birlikte sitede gerekli şekilde kendilerine bir hesap oluşturmuş olurlar. Bu aşamadan sonra artık onlar için bitcoin alma işlemleri kolaylıkla her zaman gerçekleştirilebilir olur.

Bitcoin Madenciliği

Bitcoin elde etmenin farklı yolları da bulunmaktadır. Bunların dijital ortamda alınmasını sağlayacak temel unsurlardan biri de bitcoin madenciliği yapmaktır. Bunun yapılması için gerekli fonksiyona sahip cihazları kullanmak ve bunlarla çeşitli blok zincirlerinin çözümlenmesi işlemi gerçekleştirilmelidir. Bunlar yapıldıkça yeni bitcoinlere farklı bir şekilde sahip olunmuş olur.

Bitcoin’i nasıl güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz?

Alımı yaptığınız platformda elbette tutabilirsiniz. Ama daha güvenli olmasını istiyorsanız, bir online bitcoin cüzdanı oluşturarak (Örn. blockchain.com) sanal paranızı buraya aktarabilirsiniz. Bir başka yöntem ise ledger gibi fiziksel cüzdan satın alıp, o cüzdanın içine şifreli bir şekilde saklayabilirsiniz.
Gerçek parayı cüzdanınızda nasıl muhafaza ediyor iseniz aynı şekilde Bitcoin’i de sanal cüzdan yardımı ile muhafaza etmektesiniz.

MİDYO  Erdoğan müjde vermişti. Önce rekor indirim, sonra rekor artış. Gübre fiyatlarına zam geldi. Üre, çay gübresi, CAN gübre fiyatları ne kadar oldu?

Yalnız bu sanal cüzdan aşırı derece de güçlendirilmiş bir şifre sistemi yardımı ile koruma altına alınmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey sanal cüzdan sahibi kişinin bilgilerini unutmaması ve şifresinin güvenliğinin sağlandığından tam olarak emin olması beklenir.

Bitcoin ile nasıl alışveriş yapılır?

Bu cüzdanların adresleri sayesinde kripto para takası yapabilir, hatta alışveriş de yapabilirsiniz. Alışveriş yaptığınız yerin size verdiği cüzdan adresine, kendi cüzdanınızdan miktar belirleyerek para gönderebilirsiniz. Burada işlem ücretlerinin düşük olması tercih edilmesinin sebeblerinden en büyüğüdür.
Genel olarak ülkeden ülkeye geçen para akışlarının hepsi devlet kontrolünde iken Bitcoin için henüz böyle bir mekanizmanın varlığı söz konusu değildir. Bu nedenle gizliliğe önem verenler tarafından tercih edilen bir yatırım aracı modelidir.

Bitcoin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bitcoin’e olan aşırı talebin en büyük nedenlerinden birisi işlerimin tamamının gizli bir şekilde yapılmasıdır. Ayrıca işlemler güvenilir bir şekilde kaydedildiği için herhangi bir kaybolma ihtimali de söz konusu değildir. Bunun yanı sıra programın gizliliğinden kaynaklı kimin ne kadar Bitcoin’e sahip olduğu da son derece gizli tutulmaktadır. Bitcoin sanal paranın talebinin bu yönde büyük olmasının en büyük nedenlerinden biri de gizlilik olmaktadır. Ayrıca transfer ücretlerinin düşük olması da bir başka avantaj sayılabilir. Dezavantajı ise çok stabil olmamasıdır. Yani ani düşüş ile büyük zararlar edebilirsiniz. Bu nedenle kesinlikle birikiminizin büyük bir kısmını Bitcoin ile değerlendirmemelisiniz.

Bitcoin ortaya çıkışı nasıldır?

Bitcoin sanal parasının yaratıcısı bir grup, bir kişi veya bir sistem olabilir. Bu henüz belli değildir. Fakat Bitcoin ilk olarak 2008 yılında ortaya çıkmış bir sanal kripto paradır. Ortalama olarak 10 yıldan fazladır para piyasasında sözü geçen ve aktif bir rol oynayan para birimidir. İlk çıktığı zamanlarda ise fiyatının ucuz olmasından kaynaklı olarak çoğu kişi satın almıştır. Ayrıca ilk zamanlar yatırım yapanlar daha sonradan aşırı bir şekilde zengin olmuşlardır.

MİDYO  Kuyumcuda dolar bozdururken dikkat! Kuyumcular dolar bozar mı?

İnsanların Bitcoin’e yatırım yapmalarının sebebi nedir?

İnsanların Bitcoin almasının en önemli nedeni yatırım yapmaktır. Bitcoin satın alan kişi düşük fiyattan satın alarak daha yüksek fiyattan satmayı amaçlamaktadır. Böylece kısa vadede yüksek kar elde edebilmektedir. Transferinin hızlı ve ucuz olması, ayrıca dünyanın her yerinde geçmesi de bir başka önemli sebeptir. Kullanıcı sayısının her geçen gün aşırı bir biçimde artması nedeni ile Bitcoin 21. yüzyılda kullanılan en önemli sanal parası olmuştur.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU