Emeklileri sevindirecek gelişme yaşandı. TBMM’de bekleyen teklif yasalaştığı takdirde emeklilerin cebine bu sene 8 bin 506 lira geçmiş olacak. Mayıs ayındaki Ramazan Bayramı ve Temmuz ayındaki Kurban bayramı emekli ikramiyeleri emeklilerin yüzünü güldürecek.

CHP tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifinde Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen ikramiyenin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılması talep edildi.

CHP tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifinde, “Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan ve maaş zammı sonrası da beklentileri karşılanmayan emeklilerin, bayram ikramiyelerinin artırılması kesin bir zorunluluk haline gelmiştir. Emekli ikramiyeleri, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır” denildi.

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verilen ikramiyenin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılması istendi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından hazırlanan kanun teklifinde, “Yaşanan zamlar karşısında aldıkları zam oranlarının yetersiz kaldığı ve sürecin artık açlık ve muhtaçlık sürecine doğru ilerlediği dile getirilmesine rağmen iktidar tarafından bu sorunlara kulak tıkanmıştır” denildi.

Ekonomik kriz

Teklifin gerekçesinde “Geçim sıkıntısı çeken emeklilerin yaşanan enflasyon artışı neticesinde aldıkları maaş zammı buharlaştı. Maaşlarına ek zam beklentileri olmasına karşın zam yapılmadı. Aldığı emekli maaşı doğrultusunda, alabildiği ürünler her geçen gün azalan ve ekonomik krizden en çok etkilenen emekli vatandaşlara, bayramlarda verilen bayram ikramiye tutarının 4 bin 253 TL’ye çıkarılması, maaş zamlarında beklentileri karşılanmayan ve ek zam alamayan emekliler için önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

MİDYO  Menemeni de çaldılar, fakirden alıp zengine verdiler. Pahalılık menemeni vurdu, mükemmel bir menemenin sırrı da ortaya çıktı!

Teklifin yasalaşması halinde emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 1100 liralık ikramiye, 4 bin 253 liraya çıkarılacak.

Emekliler bu yıl mayıs ayında Ramazan bayramı ikramiyesini, temmuz ayında da Kurban bayramı ikramiyesini alacak. Teklif kabul edildiği takdirde mayısta 4253, temmuz ayında da 4253 lira maaşlara yatacak. Böylece üç aylık bir dönemde emeklilerin cebine 8506 lira para yatmış olacak.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

2018 yılında uygulamaya girmişti

Emeklilere bayram ikramiyesini de içinde barındıran kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ayrıca, vergi ve alacak yapılandırması ile varlık barışı da Resmi Gazete’de yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı üç kanun, 18 MAYIS 2018’DE Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” da Resmi Gazete’de yer aldı. Kanuna göre ayrıca emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ikramiye verilecek. İş yeri açan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük girişimcilerin bir yıllık sigorta primleri Hazine tarafından karşılanacak. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında olanlar biriden atanabilecek.

MİDYO  Emekliler için kesenin ağzını açtılar. Emekliye Yapı Kredi Bankası'ndan müjde geldi. Promosyon miktarını yükseltti

2018 yılında 1000 lira olarak ödenen emekli ikramiyeleri son olarak geçen yol 1100 lira olmuştu. Emeklilerin beklentisi ise bu rakamın artırılmasıydı. Bununla ilgili hükümetten henüz bir açıklama gelmedi ama beklenti enflasyon oranından bu ücretin artırılması.

İşte CHP de emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verilen ikramiyenin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılmasını istedi. CHP Niğde MilletvekiliÖmer Fethi Gürer tarafından hazırlanan kanun teklifinde, “Yaşanan zamlar karşısında aldıkları zam oranlarının yetersiz kaldığı ve sürecin artık açlık ve muhtaçlık sürecine doğru ilerlediği dile getirilmesine rağmen iktidar tarafından bu sorunlara kulak tıkanmıştır” denildi.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU

MİDYO  Ons nedir, nasıl hesaplanır?