Salgın ile birlikte dünya çapında birçok alanda olduğu gibi ikinci el araç alım ve satımında önemli ekonomik değişimler kaydedilmiştir. Özellikle ülkemizde son günlere gerçekleşen ÖTV zammı ile birlikte 2. el araç alımına ilgi artıyor. Peki, ikinci el araç alımında nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

İzleyin: OTOMOBİL SAHİBİ OLMAYAN KALMAYACAK ! KKB ? KREDİ NOTUNUN ÖNEMİ 2.EL ARABA SATIN ALMAK.

Boya

Aracın öncelikle dışardan kontrol edip boyasında herhangi bir sorun var mı kontrol etmemiz gerekiyor. Bunun için ekspertiz kontrolü yaptırarak kaporta ve boya hakkında detaylı bilgi elde edinilebilir. Aracın daha önceki kullanımlarında gerçekleşen kazalar, çizikler, hasarlarda ortaya çıkacaktır. Boya yapılan bölümlerde renk tonlamalarındaki farklılıklara dikkat edilmelidir.

Motor

Diğer bir önemli nokta ise aracın motoru olacaktır. Kapağı açtığımızda ilk bakışta göze çarpan eksiklikler 2. el araç alımında size iyi bir fikir verecektir. Kablolardaki çizikler, yırtılmalar, sızdırmalar ve motordaki yağ oranları, temizlik durumu size büyük ipuçları verecektir. Aracı çalıştırdığınız takdirde motordan çıkan sese dikkat ederek 2. el araç alımında kolaylık sağlayabilirsiniz. Değiştirilen parçaların orijinalliği, araca uygunluğu aracın iyi bir performansa sahip olduğunu gösteriyor.

Video: İkinci elde en fazla rağbet gören 12 otomobil modeli

İç Dizayn

İkinci el araçların içine baktığımızda koltuklara tek tek oturarak konforuna bakmalı, alt bölümler kontrol edilmelidir. Aracın olası yerlerinde olan hasarlar, çöp yığınları kontrol edilmelidir. Araç içerisinde daha önceki kullanıcıdan kalma sigara kokusu, kusmuk, süt dökülmesi, kan kokusu gibi problemlerde olabileceğinden koku çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmelidir.

MİDYO  Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

İkinci el araç alımında yukarıdaki şartlara dikkat ettikten sonra, bütçemize uygunluk durumunu değerlendirmede, aracın temiz özellikleri ve kullanım yılları da araştırılarak karar verilmelidir. Bu noktada birçok bankanın araç alımında kredi destekleri araştırılarak uygun kredi desteği sağlanabilir.

Seyredin: 2.el araç satışında yeni dönem

İkinci elde 24 ay vade

İkinci el araç alımında bankalar 24 aya kadar olan vadelerle müşterilerine destek olmaktadır. Uygun faiz içeriklerini bankanızla görüşerek ödeme noktasında size kolaylık sağlayacak içerikler değerlendirilebilir. Ekonominin zor virajlardan geçtiği bu dönemlerde, krizleri fırsata çevirerek 2. el araç sahibi olmak için gereken koşulları araştırmaya başlamalısınız. Sizin de ayaklarınızın yerden kesilme vaktidir.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU

MİDYO  Dolara mı yatırım yapılmalı altına mı?