Küçük çocuğunuz hayatının 6. ayına girdi mi? Eğer öyleyse, katı yiyeceklerin tadını çıkarma zamanı gelmiştir. Yaşamın bu aşaması hem bebekler hem de ebeveynleri için çok heyecan vericidir, ancak annelerde endişeye neden olabilir. Pek çok anne, bebeklerinin katı yiyecekleri sevip sevmeyeceğinden veya anne sütü dışında başka bir şey yemeyeceğinden korkar. Peki, 6 aylık bebeklerin beslenmesi nasıl olmalıdır? Her anne 6 aylık bebeğinin diyetine anne sütü ve katı yiyeceklerin bir kombinasyonunu dahil etmelidir. Mesele şu ki, annelerin bebeklerinin tükettiği süt miktarını katı yiyeceklerle dengelemesi gerekiyor. 6 aylık bebeğinizin diyeti hakkında yeterince bilgi edinmek ister misiniz? İşte aşağıda 6 aylık bebeklerin diyetiyle ilgili ipuçları gözden geçirilecektir.

6 Aylık Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

6 Aylık Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

6 Aylık Bebeğiniz İçin Yemek Fikirleri

Altı aylık bebeğinizin diyetindeki ilk katı mamaya “1. Evre Bebek Maması” denir. Altı aylık bebeklerin diyetindeki katı yiyecekler alerjik olmamalı. Bununla birlikte, bebeğinizin günlük rutinine yeni yiyecekler eklemeden önce bir çocuk doktoruna danışın. En iyi yiyeceklerden bazıları sizin için sağlanır.

Bunlar şunları içerir:

Anne Sütü Veya Formül

Anne sütü veya mama, 6 aylık bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi besindir. Aslında sütün yaşamın ilk yılında bebekler için temel besin kaynağı olduğu söylenebilir. Bebeğinizi her 2 ila 3 saatte bir veya istediğinde emzirmeniz gerektiğini unutmayın. Aslında, altı aylık bebeğinizi beslemek için 600 ila 900 gram süt önerilir.

MİDYO  Doğumdan sonra yeni doğan bebek bakımı nasıl yapılır?

Bebeğinize 6 Ayda Verebileceğiniz Meyveler

Elma, avokado, kayısı, muz, mango, şeftali, papaya, armut, erik ve kabak altı aylık bir bebeğin diyetine dahil edilecek ilk katı gıdalardır. Bebeğinizin diyetine hayatın her alanından yiyecekler eklemek önemlidir. Bebeğinizi buharda pişirilmiş elma, erik ve püre ile tanıştırın. Diyetinize şeftali ve kavun da ekleyebilirsiniz.

Kabuğunu soyun, rendeleyin ve suyunu sıkın, yaklaşık 3 dakika pişirin. Tüm meyveyi bir kez tüketerek bebek onunla ilgilenir. Ancak bebeğiniz bir yaşına gelene kadar turunçgillerden uzak durun. Vücudunun her meyveye karşı alerjik reaksiyonlarını kontrol etmesi için bebeğinize bir seferde sadece bir meyve verin, meyveleri bebeğinizin alerjisi olup olmadığından emin olduktan sonra karıştırabilirsiniz.

Seyredin: 6 Aylık Bebek Beslenmesi

6 Aylık Bir Bebek İçin Elma Ve Yaban Mersini Püresi

Elma ve yaban mersini püresi, altı aylık bebeğiniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli bir besindir. Bebeğinizin ilk tatlısı olabilir. Deriyle elma kaynatmak (besinler açısından zengindir) bebeğinizin büyümesi üzerindeki etkisini artırıyor. Bunun için elmaları suya dökün ve orta ateşte 15-20 dakika kaynatın. Elmanın ve kabuğunun iyi pişip pişmediğini kontrol edin. Elmalar tamamen pişince sudan çıkarın ve soğumasını bekleyin.

Ayrı bir kâpta yaklaşık bir litre su dökün. Yaban mersini bir sepete koyun ve 15-20 dakika buharda pişirin. Buharda pişirilen yaban mersini meyveyi ve kabuğunu yumuşatır. Soğuduktan sonra, pişirilmiş elmalarla birlikte bir blendere dökün ve biraz su ekleyin. Pürüzsüz bir püre elde etmek için malzemeleri karıştırın.

MİDYO  Bebeklerde önce hangi diş çıkar? Diş çıkaran bebeklerde nelere dikkat edilmeli?

6 Aylık Bir Bebek İçin Muz Ve Avokado Püresi

Çocukların tatlı aromaları ve tatları sevdiğini bilmek önemlidir; Muz ve avokado püresi tatlı ve kremsi bir besindir.

Muz ve avokado püresi yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • 1 avokado
  • 1 muz

Muzları ve avokadoyu geniş bir kâseye koyun ve çatalla ezin. Gerekirse malzemeleri daha iyi karıştırmak için biraz su ekleyin. Pürüzsüz bir meyve püresi elde edilene kadar malzemeleri karıştırın.

Bu diyet planını zihninizin rahatlığı ve çocuğunuzun sağlığı için yazdığınızı unutmayın; Altı aylık bebeğinizin diyetinde yazılan her şey takip zorunda değil. Aslında ailenin günlük rutinine ve bebeğin isteğine göre süt ve katı yiyecekler verebilirsiniz. Bununla birlikte, altı aylık bebeğinizin maması, bebeğin zevkle yemesine yetecek kadar lezzetli olmalıdır.

6 Aylık Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

6 Aylık Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Altı Aylık Bir Bebeğin Ne Kadar Suya İhtiyacı Var?

Altı aylık bebeğinize günde en az 3 kez kaynatılmış ve soğutulmuş su vermeniz gerektiğini bilmek ilginçtir. Bebeğinizin su içmeye alışması, bebeğinize günde en az 3 defa biberonla su verilmesi önemlidir, biberonun ve suyun tamamen kaynatıldığından her zaman emin olmak için bu noktaya dikkat etmek gerekir. Bebeğinizi asla ağzına bir şişe koyarak uyutmayın çünkü bu dişlerinin çürümesine neden olabilir. Ayrıca, bebeğinizin günlük içmesi gereken su miktarı hakkında çocuk doktorunuzla konuşun.

6 Aylık Bebekler İçin Günlük Yiyecek Miktarı Nedir?

Bir bebeğin her gün yediği yiyecek miktarı kendi tercihlerine bağlıdır. Ancak genel bir kural olarak, çocuğunuzun günlük diyetine en fazla iki yemek kaşığı meyve, sebze ve et ekleyebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun günlük diyetine üç ila beş yemek kaşığı tam tahıl ekleyebilirsiniz.

MİDYO  Aşılama tedavisi nedir? Ne zaman yapılır?

Bebeğinizin diyetine günde 2 kez katı yiyecekler ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, bebeğinizin aç olduğunu veya daha fazla katıya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, çocuk doktorunuza danışarak çocuk doktorunuzun günlük diyetine daha fazla katı yiyecek ekleyebilirsiniz. Bebeğiniz belirli yiyecekleri yemeye direniyorsa veya belirli yiyeceklere ilgi göstermiyorsa, o anda doymuş olabilir veya olmayabilir.

İlgili Makaleler
Yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğum yapan hanımlar ve baba olma duygusunu ilk defa tadan erkekler yeni doğan bebek bakımı konusunda hem biraz tecrübesiz OKU

Çocuklarla iletişim nasıl kurulmalıdır?

Kaliteli bir çocuk yetiştirmek için çocuklarla iletişim nasıl olmalıdır? Çocuklarınızla en doğru iletişimi kurmanız için öncelikle sizin anne veya baba OKU

Bebeklerde çilek alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir?

Çilek alerjisi bağışıklık sistemi ile ilişkilidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde görülen belirtiler ile aynıdır.  ''Bebeklerde çilek alerjisi belirtileri nelerdir?'' başlıklı yazımızda OKU

Bebeklerde gece beslenmesi nasıl olmalı? Kaç saat aralıklarla yapılmalı?

Anneler ve anne adayları başta olmak üzere, bebeklerde gece beslenmesi nasıl olmalıdır? Konusu üzerine sıklıkla araştırma yapılır. Bebeklik dönemi, sıfır OKU