Anneler ve anne adayları başta olmak üzere, bebeklerde gece beslenmesi nasıl olmalıdır? Konusu üzerine sıklıkla araştırma yapılır. Bebeklik dönemi, sıfır ile iki yaş arasındaki dönem olmakla birlikte; bu dönem, çeşitli alışkanlıkların kazandırılması ve bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak amacıyla önemli olarak bulunan bir dönemdir. Bu konuyla alakalı olarak; bebeklerde gece beslenmesinin önemi, kaç saat aralıkla beslenme durumunun kontrol edilmesi gerektiği, yapılması ve yapılmaması gereken durumların neler olduğu konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Bebeklerde Gece Beslenmesinin Önemi Nedir?

Özellikle bebeklik sürecinin başladığı ilk zamanlar, bebeklerin en hızlı gelişim gösterecekleri zaman aralığıdır. Büyüme ve gelişmenin düzenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için ise beslenme durumuna dikkat edilmelidir. Bebeğin boy uzaması, alması gereken miktarda kilo kazanması, huzurlu olması adına gece beslenmesi oldukça önemlidir. Bu durumların yanı sıra, karakter ilk olarak bebeklik döneminde oluşturulan bir tavırlar bütünüdür. Bebeğin; sakin ve kendini bilen bir insan olmasını sağlamak amacıyla da gece beslenmesine önem vermek gerekir.

İzleyin: Bebeklerin Gece Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Bebeklerde Gece Beslenmesi Kaç Saat Aralıklarla Yapılmalıdır?

Bebeklik döneminde mide, özellikle yeni doğan bebeklerde başta olmak üzere oldukça küçüktür. Bu duruma bağlı olarak doyma ve acıkma durumları çok çabuk gerçekleşir. Bebek beslemek için araştırma yapan bireyler bu durumun bilincinde olmalıdır. Yedi doğan bebeklerde, her gece yarım saat aralıklarla gece beslenmesi yapılması gerekir.

MİDYO  Bebeklerde sarılık ne yapılması gerekir?

Bu beslenme durumlarında bebeğin tam olarak doyup doymadığını anlamak mümkün olmayacağı için; yarım saat sonrasında bebeğin tekrar emzirilmesi önerilir. İlerleyen süreçlerde, yaklaşık iki aylık bebeklerde gece beslenmesi için; bebeğin üç saat aralıklarla gıda aldığına emin olunmalıdır. Bu süreç aralıkları, bebeğe bakan birey tarafından ilerleyen zamanlarda süreç artacak şekilde takip edilmesi gerekir.

Bebeklerde Gece Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Gece Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Gece Beslenmesinde Neler Yapılmalıdır?

Bebeklik dönemi, bebeğin emzirilmesi gereken dönem içerisinde yer alır. Anne sütünün bulunması durumunda, bebeğe mama verilmemesi; gelişimi adına ve anne adına oldukça önemlidir. Ancak, anne sütünün yeterli olmaması, bebeğin annesinin bulunmaması durumlarına bağlı olarak mama tüketimi zorunlu olabilir.

Zorunlu sebeplere bağlı olarak mama tüketimi yapılacaksa, bebek için uygun ay aralıklarında olan mamaların tercih edilmesi gerekir. Yapılması gereken önemli durumlardan bir tanesi de, saat aralıklarının kontrol edilmesidir. Bazı bebekler, acıktıkları zaman bu durumu ayırt edemez ve ağlamak gibi tepkiler vermez.

Bu durum tok oldukları için değil, tepki vermeyi bilmedikleri için gerçekleşir. Tam ve sağlıklı bir gelişim istendiği zaman beslenme aralıkları düzenli olarak takip edilmelidir. Bu durumun yanı sıra, gece beslenmesi için uygulanacak olan saat aralıklarında değişiklik yapılmaz. Her gün aynı saatlerde beslenme yapılmasına önem verilmelidir.

Bebeklerde Gece Beslenmesinde Neler Yapılmamalıdır?

Bebeklerin gece beslenmesi konusunda önemli olan durumlardan bir tanesi de, gece beslenmesinin nasıl yapılmaması gerektiği konusudur. Çünkü yapılması gerekenlere önem vermek kadar, yapılmaması gerekenlere önem vermek de bebeğin gelişimine katkı sağlayacaktır.

MİDYO  Hamilelikte midesi bulananlar dikkat! Hamilelikte kusmayı önlemek için ne yapmalıyız

Yapılmaması gereken ilk durum, gece beslenmesi için ayarlanan saatlerde yapılacak olan değişikliktir. Her gün aynı saate besin almaya alışmış olan bebek, diğer gün de aynı saatte besin bekler. Bu durumda, tok olmuş olsa dahi ağlamak gibi tepkiler verebilir. Sonuç olarak da huzursuz olduğu gözlemlenir. Bu tür sorunları yaşamamak için düzene önem verilmelidir.

Yapılmaması gereken önemli bir durum ise, anne sütü bulunduğu halde mama verilmesidir. Anne sütü, bebek için gerekli olan her türlü faydalı besini içerir. Tüm faydalar dururken yapay olarak hazırlanan mama tercihi, alınacak olan faydaları azaltır.

İlgili Makaleler
Yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğum yapan hanımlar ve baba olma duygusunu ilk defa tadan erkekler yeni doğan bebek bakımı konusunda hem biraz tecrübesiz OKU

Çocuklarla iletişim nasıl kurulmalıdır?

Kaliteli bir çocuk yetiştirmek için çocuklarla iletişim nasıl olmalıdır? Çocuklarınızla en doğru iletişimi kurmanız için öncelikle sizin anne veya baba OKU

Bebeklerde çilek alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir?

Çilek alerjisi bağışıklık sistemi ile ilişkilidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde görülen belirtiler ile aynıdır.  ''Bebeklerde çilek alerjisi belirtileri nelerdir?'' başlıklı yazımızda OKU

Bebeklerde pamukçuk belirtileri nelerdir? Nasıl geçer?

Pamukçuk genellikle bebeklerde meydana gelir ve bebeklerde pamukçuk nasıl geçer? konusu oldukça önemli bir konudur. Pamukçuk hastalığı bazı durumlarda yetişkinlerde OKU