Tıp biliminin keskin bir şekilde teknolojik imkanlara bağlı olarak büyümesi ve alternatif tedavi yöntemlerinin gelişmesine rağmen bazı hastalıklar için maalesef etkili bir çözüm bulunamamaktadır. Etkin bir tedavi yöntemi olmayan bu hastalıklar pek çok insanın sağlıklı bir yaşantı sürmesi adına engel teşkil etmektedir. Hayatlarının büyük bir kısmını tedavisi olmayan hastalıklarla geçirmek zorunda olan insanlar, bazı durumlarda gündelik işleri yapma konusunda bile zorluk çekiyor. Tedavisi olmayan bazı hastalıklar:

Mebius Sendromu Hastalığı

Çok nadir görülen bir hastalık olmasına karşın Mebius Sendromu rahatsızlığı mimik konusunda insanları son derece zorlamaktadır. Yüze bağlı kaslarda hareketi olanaksız kılan bu hastalık, ağlamak, göz kırpmak ya da gülmek gibi duygusal eylemlerin ifade edilebilmesini engellemektedir. Yüz sinirlerinin çalıştırılamadığı bu hastalığın kaynağı bilinse de etkin bir tedavi yöntemi bulunamamıştır.

Ensefalit Lerhergica Hastalığı

Bu rahatsızlığın köklerinin ilk olarak Birinci Dünya Savaşı’na dayandığı bilinmektedir. Çoğunlukla halk nezdinde zombi hastalığı olarak bilinen bu rahatsızlık, insanların uyanık olsalar bile uyumalarını sağlamaktadır. Böylelikle gündelik yaşantının sağlıklı yaşanması mümkün hale gelmemektedir.

İzleyin: Türkiye’de Sık Görülen Genetik Hastalıklar nelerdir?

Baş Sallama Hastalığı

Basit gibi görünen bu hastalık aslında gündelik yaşantının sağlıklı bir şekilde yaşanabilmesini son derece derinden etkilemektedir. Çoğunlukla çocuklarda görülen bu rahatsızlık istemsiz bir şekilde boyun kaslarının çalışması ile kafanın sürekli olarak sallanması şeklinde görülmektedir. Burada baş sallıyor olmanın vücudun diğer organlara da etki edebileceğinin altı çizilmelidir ve sıklıkla olmasa da bu durumun hayati bir tehlike gösterdiği de bilinmektedir.

MİDYO  Yeni şifa kaynağı: Aç karınla içilen sıcak tuzlu su

Patlayan Kafa Sendromu

Çok düşük ihtimalle görülebilen bu rahatsızlığa sahip olanların temel şikayeti beyin içerisinde ani patlama sesleri duyduklarına yöneliktir. Bu patlama sesleri öylesine yoğun, gerçekçi ve güçlü olmaktadır ki bazı durumlarda bu hastaların kalp krizi sonucu hayatını yitirdiği görülmüştür.

Kırmızı Adam Hastalığı

Hastalığa kırmızı adam hastalığı denmesinin özel bir sebebi vardır. Bu hastalığa bağlı olarak cildin üst yüzeyi kurur ve sonrasında kuruyan bu deriler dökülür. Derilerin dökülmesi ile birlikte cildin alt kısmı açığa çıkar. Bu alt kısım kırmızı olduğundan hastalığa bu isim verilmiştir ve bu da çok sık rastlanan hastalıklardan biri değildir. Etkin bir tedavi yöntemi bu hastalık için de maalesef bulunamamıştır ve doğal alternatifler hastalar tarafından çoğunlukla tercih edilmektedir.

Kendiliğinden Yanma Hastalığı

Listenin en enteresan hastalıklarından biri olan Kendiliğinden Yanma Hastalığı sebebi de bilinemediğinden etkin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Çok düşük ihtimalle hastalığa rastlanıyor olsa da bu hastalık çoğunlukla ölümle sonuçlanmaktadır. Tedavisi olmayan rahatsızlıklar arasında en kötülerinden biri olan bu rahatsızlık, vücut içerisinde herhangi bir eti olmadan ani ateş yükselmeleri şeklinde gelişir. Ateşin ani olarak yükselmesiyle iç organlar yanarak iflas eder. Bu da son derece acılı ve ani bir ölüm anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda iç organlar yerine hastanın derisinin de yandığı gözlemlenmektedir.

AİDS

Herkes tarafından en çok bilnien çaresi olmayan rahatsızlıkların başına gelen AIDS hastalığına Hiv adı verilen bir virüs sebep olmaktadır. İlk olarak ABD’de rastlanılan bu hastalık kişinin sosyal yaşantısı da dahil olmak üzere gündelik yaşantısının tamamını derinden ve sarsıcı bir şekilde etkilemektedir. Kan yolu ve cinsel yolla bulaşan bu hastalık, kişinin bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar. Hastalık ani olarak ölümcül bir belirtiye sahip olmamakla birlikte, çoğunlukla hastaların basit grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları bile zorla atlattıkları gözlemlenmektedir. Tedavi yöntemleri konusunda çalışmalar sürekli olarak sürdürülüyor olmasına karşın henüz hastalığın tedavi edilmesi için etkin bir yöntem bulunamamıştır.

MİDYO  Hızlı yaşamda sağlıklı beslenme yolları... Ne yemeli Ne YEMEMELİ?
İlgili Makaleler
Çocuklarda el ayak terlemesi

Bazı çocuklarda özellikle geceleri, başlarını yastığa koyar koymaz, dakikalar içerisinde terleme oluşabilmektedir ve bu durum çocuklarda el ayak terlemesi açıklamasıyla, OKU

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları birçok aile tarafından merak konusudur. Çocuklarda depresyon hastalığı sık görülen bir hastalıktır. Depresyon OKU

Organ bağışı nedir? Nasıl yapılır?

Bazı durumlarda vücutta gelişen olumsuzlardan dolayı organ kayıpları meydana gelebilir bu durumda organ bağışı ve organ bağışı nedir ve nasıl OKU

Bebeklerde pamukçuk belirtileri nelerdir? Nasıl geçer?

Pamukçuk genellikle bebeklerde meydana gelir ve bebeklerde pamukçuk nasıl geçer? konusu oldukça önemli bir konudur. Pamukçuk hastalığı bazı durumlarda yetişkinlerde OKU