Birçok kadına baktığımızda ve kendi bacaklarımıza baktığımız zaman çatlak bacaklarla karşılaşırız. Vücudumuzda daha fazla çatlakların oluşmaması için de kendimize bakmak isteriz. Bu durum sonucunda ise bacak çatlakları neden olur? sorusunu sorarak, kendimizi daha fazla çatlaktan korumayı amaçlarız. Çatlaklar oluşmaya başladıkları andan itibaren mor bir renk alır ve kapatıcılarla üstünün kapatılması mümkündür. Ancak çatlak bir müddet sonra beyaz rengini alır ve kalıcı olarak vücutta yer edinir. Kişiler bu izleri geçirmenin neredeyse imkansız olduğuna kanaat getirerek, daha fazla çatlaktan kendilerini korumak isterler. Baldır, göbek, bacak ve karın en fazla çatlakların oluştuğu bölgeler arasındadır. Birçok farklı nedenden dolayı kişilerin vücudunda çatlaklar meydana gelebilir.

Çatlaklar Neden Ortaya Çıkar?

Bacak çatlakları neden olur? sorusunun asıl cevabı kişinin cildinde bazı deformelerin meydana gelmesidir. Vücudun iç kısmında oluşan bu yırtıklıklar dışarıdan görüldüğünde bir çizgi olarak fark edilir. Öncelikle mor olan renk, zaman içerisinde beyaza döner ve tamamen beyaz olur. En çok yaz aylarında güneşte yanan kişiler çatlaklarını gizleyemezler.

  • Hamilelik

Kişilerin en çok kilo aldığı dönemler hamilelik zamanlarıdır ve bu süreçlerde vücut ister istemez deforme olur. Ancak herkesin vücudu aynı şekilde deforme olacak diye bir durum yoktur. Bazı kişiler hamilelik esnasında aldığı kilolar sonucunda vücudunda oluşan etkileri engelleyemez. Bu durumda ise kişilerin bacak çatlakları olur.

  • Kilo Alıp Vermek
MİDYO  Evde zayıflamak mı istiyorsunuz? İşte bilimsel olarak kanıtlanmış 10 kilo verme yöntemi

Kişiler hızlı bir şekilde ve sporsuz olarak kilo alıyor ya da veriyor ise vücutlarında oluşan deformeyi engelleyemezler. Bu nedenle de ani kilo farkları sonucunda vücutta oluşan izler kaçınılmaz olarak karşımıza çıkar.

İzleyin:  ÇATLAKLAR İÇİN 5 YÖNTEM II %90 AZALMA II BEN NE YAPTIM?

Çatlaklar Nasıl Geçer?

Bazı yağlar ile kişiler oluşmadan önce de çatlakların önüne geçebilirler. Bebek yağı, kantaron yağı, gliserin, kakao yağı, çörekotu yağı, zeytinyağı, badem yapı ve keten yağı ile yapılacak bir karışım ile kişiler kendi ilaçlarını oluşturabilirler. Her yağdan 1 çay kaşığı alınarak bir kabın içerisine konulur. Birbirine tamamen karışana kadar karıştırılan bu yağlar, ardından çatlakların oluşmaya başladığı yerlere sürülür. Masaj yapılarak sürülen yağlar, bacak çatlakları üzerinde daha fazla bir etkiye sahiptir. Ortalama 2 saat boyunca bekletilen karışım durulanarak bacaktan çıkartılabilir. Düzenli olarak kullanılan bu karışım oluşmaya başlayan çatlakların oluşmasına engel olacaktır.

Kayısı Tedavisi

Ortalama 3 ya da 4 adet kayısı bir blenderdan geçirilir ve ezilmeye başlanır. Yumuşak ve krem halde bir kıvama gelene kadar kayısılara baskı uygulanır. Ardından ciltte, çatlak oluşmaya başlayan bölgelerin üzerine kayısılar sürülür. Ortalama 30 dakika bekletildikten sonra durulanarak bacak temizlenebilir. 30 gün boyunca her gün bu işlemi yapan kişiler gözle görülür değişimi fark edebilirler.

MİDYO  Şekerlemelerdeki tehlike yıllar sonra ortaya çıktı. Jelibon değil, araba cilası yiyoruz

Hint Yağı Tedavisi

Hint yağı birçok cilt probleminde çözüm olarak kullanılan bir bitkisel tedavi yöntemidir. Bacak çatlakları nasıl geçer? Sorusu için ise Hint yağı en etkili çözümlerden birisi olacaktır. Kişiler çatlakların oluşmaya başladığı alan üzerine bu yağı sürerler ve ortalama 10 dakika boyunca bekletirler. Ardından sıcak su torbası ile yağın bulunduğu alan üzerine baskı uygulanır. Bu sıcak tedavi ile yağın daha hızlı bir çözüm vermesi amaçlanır. 30 gün boyunca her gün yapılacak bu tedavi de gözle görülür sonuç yakalanmasına yardımcı olur.

Patates

Patates hemen hemen herkesin evinde bulacağı pratik bir tedavi aracıdır. Dilim halinde kesilen patatesin bir dilimi bu alan üzerine konulur. Ortalama 10 dakika boyunca bu dilim ile bölgeye masaj yapılır. Masajın ardından cilt temizlenir ve her hafta üç kere uygulanır.

İlgili Makaleler
Çocuklarda el ayak terlemesi

Bazı çocuklarda özellikle geceleri, başlarını yastığa koyar koymaz, dakikalar içerisinde terleme oluşabilmektedir ve bu durum çocuklarda el ayak terlemesi açıklamasıyla, OKU

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları birçok aile tarafından merak konusudur. Çocuklarda depresyon hastalığı sık görülen bir hastalıktır. Depresyon OKU

Organ bağışı nedir? Nasıl yapılır?

Bazı durumlarda vücutta gelişen olumsuzlardan dolayı organ kayıpları meydana gelebilir bu durumda organ bağışı ve organ bağışı nedir ve nasıl OKU

MİDYO  Fazla karbonhidrat tüketenler dikkat! Fazla karbonhidrat tüketilirse ne olur?
Bebeklerde pamukçuk belirtileri nelerdir? Nasıl geçer?

Pamukçuk genellikle bebeklerde meydana gelir ve bebeklerde pamukçuk nasıl geçer? konusu oldukça önemli bir konudur. Pamukçuk hastalığı bazı durumlarda yetişkinlerde OKU