Toplu konut idaresi başkanlığı tarafından, Türkiye’nin birçok bölgesin de geliştirilen konut projeleridir. Kısaltılmış adı Toki’dir. Toki’den ev veya iş yeri sahibi olmak isteyenler, Toki’ye doğrudan veya Halk bank ve Ziraat bankası aracılığı ile başvurup sisteme kaydını yaptırmalıdırlar.

Sisteme kaydı onaylananlardan gayrimenkulün çeşidine göre bir teminat bedeli yatırmaları istenmektedir. Bu bedel yatırıldıktan sonra Toki sizi kura sistemine alacaktır. Kura sonucun da ev veya iş yerine almaya hak kazananlar, düşük faiz ve uzun vade avantajlarıyla ödeme yapacaklardır. Çekiliş ile ev veya iş yeri çıkmayan kişiler, kuradan önce yatırdıkları teminat bedelini geri alacaklardır.

Toki Kalan Borç Nasıl Öğrenilir?

Toplu konut idaresi başkanlı tarafından yapılan projelerden, daire veya dükkan alanlar, ödeme planlarını ve kalan borç bakiyesini internet üzerinden öğrenebilirler. Bu işlemi yapmak için iki sistem bulunmaktadır. Birincisi E-Devlet, ikincisi ise TOKİ’nin kendi web sitesidir.

E-Devlet Sisteminden Toki Kalan Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemine kullanıcı bilgilerinizle giriş yaptığınız zaman, arama bölümüne Toki yazıp, taksit ödeme planını tıklamanız gerekmektedir. Bu ekran da, Sözleşme tarihi, projenin adı, projenin bedeli, taksit sayısını ve ödenen taksit miktarlarını görebileceksiniz.

İzleyin: TOKİ kurada adı çıkanları nasıl bir süreç bekliyor?

Toki Web Sitesi Üzerinden Kalan Borç Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Eğer E-Devlet şifreniz bulunmuyorsa, taksit.toki.gov.tr web sitesine girip, ilk çıkan ekrana TC kimlik numaranızı veya vergi numaranızı yazıp, hemen altında ki formda yazan rakamları doldurmanız gerekmektedir. SMS gönder düğmesine basıp, sistem de kayıtlı olan cep telefonu numaranıza gelen SMS’teki kodu yazıp sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu sistem de aldığınız konutla ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

MİDYO  Kolay yoldan para kazanmak isteyenler dikkat! En hızlı para kazanma yolları

Toki Taksit Ödemelerini Geciktirirsem Ne Olur?

Toki sistemin de taksite ödemelerin de zorlandığınız zaman, taksit erteleme, dondurma veya taksit arttırma işlemi yapılmamaktadır Toki, taksit ödemelerinin gecikmesi halinde ek süre verme yetkisine sahip değildir. İki ve üzeri taksit ödemesi yapmayanlar için ihtar gönderilir. Gönderilen ihtara rağmen ödeme yapılmamışsa burada Toki devreden çıkar ve gayrimenkul alımını yaptığınız banka devreye girer. Banka dosyaları devraldıktan sonra yasal icra süreci başlar. Dava sonuçlanınca icra müdürlüğü tarafından gayrimenkulü boşaltma işlemi yapılır.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU