Kredi kullanımı, birçok insanın hayatında belirli dönemlerde ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdir. Bu sebeple de kredi alım konusu sıklıkla merak edilir. Krediler; faizsiz kredi ve belirli oranlara sahip olan krediler olmak üzere ikiye ayrılır. Bu seçenekler içerisinden faizsiz kredi; kişilerin borcundan daha fazla bir ödeme yapmalarını ortadan kaldıran ve alım durumu kolay olan bir kredi türüdür. Konu hakkında; faizsiz kredi nasıl alınır, neler gereklidir, hangi durumlarda alınamaz, gibi konular hakkında bilgi edinmek gerekir.

Faizsiz Kredi Nedir?

Faizsiz kredi; bankalar tarafından ve devlet tarafından sağlanan desteklerle hazırlanan, kişilerin zor zamanlarında kullanmaları ve kolay zamanlarında ödemeleri esasına dayanan kredi türüdür. Bu kredi alındığı zaman bireyler, bankalardan belirli oranlarda yardım alır. Bazı durumlarda nakit olarak verilen bu yardım, bazı durumlarda kredi kartı üzerinden olabilir. Ödeme için ise ek olarak ücret talebi söz konusu değildir. Kişiler, almış oldukları miktar kadar ödeme yapma imkanı yakalar.

İzleyin: Türkiye Finans Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Bankacılık Röportajı – Erdem Hurşit

Türkiye Finans Faizsiz Bankacılık Uygulama ve Geliştirme Yöneticimiz Erdem Hurşit, katılım bankalarıyla ilgili en çok merak edilen soruları cevapladı.

Faizsiz Kredi Almak İçin Neler Gerekir?

Faizsiz kredi almak için gereken farklı belgeler vardır. Bu belgelere ek olarak, banka tarafından düzenlenen faizsiz kredi kampanyası belgeleri de temin edilmelidir.

Faizsiz kredi almak için gereken belgeler şu şekildedir:

  • Kişinin sahip olduğu kimlik kartının fotokopisi
  • Kredi alımı için uygun özelliklere sahip olunduğunu gösteren, banka tarafından alınan belge
  • Kişinin üzerine kayıtlı olarak var olan değerli bir mal varlığı varsa, bu varlığa ait bir tapu veya tescil belgesi
  • Faizsiz bir şekilde kredi istendiğine dair yazılı dilekçe
  • Bazı bankaların talebine göre, e devlet üzerinden alınacak olan adli sicil kaydı
  • Kişiye kefil olacak birisi varsa eğer, bu kişinin onayını gösteren belge
MİDYO  Sermayesiz yapılabilecek en karlı iş fikirleri

Gibi gerekenler, faizsiz bir şekilde kredi alınmak istendiği zaman temin edilmesi gerekenler arasında yer alır.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

  • Vakıf Katılım Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • Kuveyt Türk

Video: Katılım Bankaları Faizsiz mi Çalışıyor?

Faizsiz Kredi Alım İşlemleri Nasıldır?

Faizsiz olacak şekilde kredi alımı sağlanmak istendiği zaman, ilk olarak bankalar tarafından bu tür bir kampanya başlatıldığı bilinmelidir. Kampanya konusu öğrenildikten sonra, hizmet alımı sağlanmak istenen bankaya gidilir. Banka başvurusu esnasında görevliler; başvuru yapan kişinin daha önceden nasıl bir kredi geçmişine sahip olduğu, kredi kullanımı konusunda sıkıntı olup olmadığı ve kişinin; yaş, iş gibi durumlarına bakılır.

Tüm durumların değerlendirmeye alınmasının sonucunda, kişinin faizsiz bir şekilde kredi alımı için uygun olup olmadığına karar verilir. Kararın olumlu olması durumunda gereken belgelerin temin edilmesi, olumsuz olması durumunda da bireyin yapabilecekleri kişiye aktarılır. Daha sonra, gereken evraklar da alınarak tekrar bankaya talep oluşturulur. Bu talep esnasında; belgelerin doğruluk durumu, eksik belge olup olmaması incelenir. Her gereken doğru bir şekilde yerine getirilmiş ise faizsiz kredi verilir. Doğru bir şekilde gereken belge temini sağlanmadıysa da eksikler bildirilir. Bu işlemlerin doğru bir şekilde izlenmesine bağlı olarak kişi, faizsiz kredi alma şansını sağlayabilir.

Faizsiz Kredi Alınmak İstendiği Zaman Neler Bilinmelidir?

Faizsiz kredi alınmak istendiği zaman, bilinmesi gereken ilk edinim; bu kredi türünün kampanyalar dışında alınmasının genel olarak mümkün olmadığıdır. Faizsiz kredi imkanı sağlandığı dönemlerde, genel olarak zor süreçler söz konusu olur. Bu durumda devlet tarafından destek verilmesi ile faizsiz kredi verilir.

MİDYO  Dolar ne zaman çıkacak? Gram altın yükselecek mi? İki uzmandan bomba açıklamalar geldi

Ancak burada bankaların karı söz konusu değildir. Bu yüzden de bankalar tarafından özellikle halk için yorucu olan süreçlerde bu kampanyalar gündeme gelir. Bu duruma ek olarak, faizsiz bir şekilde kredi alınmak istendiği zamanlarda temin edilen belgelere çok dikkat etmek gerekir. Çünkü; belgenin yanlış bir şekilde temin edilmesi, fotokopi olarak çıkarılması ve bunun ıslak imzaya sahip olmaması, gibi durumlar bankalar tarafından kabul edilmez. Her belgenin ya ıslak imzaya ya da e imzaya sahip olması yasal bir zorunluluktur.

Bu durumların yanı sıra, faizsiz kredi alınmak istendiği zaman, krediyi alacak olan bireyin yasal olarak istenen donanımlara sahip olması gerekir. Hukuki olarak bir bireyin faizsiz kredi alım hizmetinden faydalanması için; ergin olarak ifade edilen on sekiz yaş sınırını geçmesi, yasal ceza ve işlem ehliyetine sahip olan tam ehliyetli grupta olması ve ödeme yapacak donanımda olması gerekir. Bu durumlardan sonra faizsiz kredi alınabilir.

İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

MİDYO  Kamu ve özele 34.788 bin kişi alınacak. İŞKUR açıkladı. İşte aranan şartlar ve istenen kadrolar
Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU