Kripto para piyasası için çok önemli bir uyarı geldi. Ve bu uyarı Bitcoin yatırımcılarını üzecek, yıllarca bekletecek bir tahmin… Çin merkezli bir kripto para borsası olan Huobi’yi kurmasıyla tanınan Jun’un şimdiki söylediklerine kulak verirsek eğer, Bitcoin yatırımcıları çok daha uzun bir süre yükseliş görmeyecek ve bu yıllar alacak.

Kripto para piyasasında kısa süre önce bir yükseliş başladı ve Bitcoin 44 bin sınırına dayandı. Ancak ABD Merkez Bankası FED’in faz artırımına gidecek olması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek gerilim kriptoya ilgiyi geri çekti. İki ülke arasındaki savaş seslerinin yükselmesi piyasaları tepe taklak ederken, Bitcoin de bundan etkilendi.

Son yılların en büyük yatırım araçlarından biri haline gelen Bitcoin fiyat tahmini yatırımcıları üzecek gibi görünüyor. Dünyanın en büyük kripto borsalarından birinin kurucu ortağı, Bitcoin’in düşüş trendine (teknik olarak ayı piyasasına) girdiğini ve bir sonraki artış trendinin (boğa piyasası) 2024’ün sonlarına veya 2025’in başlarına kadar gelmeyeceğini belirtti.

Shiftdelete‘in haberine göre Huobi kurucu ortağı Du Junyaptığı açıklamada Bitcoin’in, kripto para birimi ağındaki “halving” adı verilen teknolojik bir değişiklikten etkilendiğini söyledi. Bilmeyenler için halving, madencilerin işlemleri doğrulamak için ödül olarak aldığı kripto para birimi miktarının yarısının kesilmesini ifade eder. Son halvingler 2016 ve 2020’de gerçekleşti ve analistler 2024’te bir halving daha gerçekleşmesini bekliyor.

MİDYO  Erdoğan müjde vermişti. Önce rekor indirim, sonra rekor artış. Gübre fiyatlarına zam geldi. Üre, çay gübresi, CAN gübre fiyatları ne kadar oldu?

2025 YILINI MI BEKLEYECEKLER?

Son yılların en büyük yatırım araçlarından biri haline gelen Bitcoin fiyat tahmini yatırımcıları üzecek gibi görünüyor. Dünyanın en büyük kripto borsalarından birinin kurucu ortağı, Bitcoin’in düşüş trendine (teknik olarak ayı piyasasına) girdiğini ve bir sonraki artış trendinin (boğa piyasası) 2024’ün sonlarına veya 2025’in başlarına kadar gelmeyeceğini belirtti.

Huobi kurucu ortağı Du Junyaptığı açıklamada Bitcoin’in, kripto para birimi ağındaki “halving” adı verilen teknolojik bir değişiklikten etkilendiğini söyledi. Bilmeyenler için halving, madencilerin işlemleri doğrulamak için ödül olarak aldığı kripto para birimi miktarının yarısının kesilmesini ifade eder. Son halvingler 2016 ve 2020’de gerçekleşti ve analistler 2024’te bir halving daha gerçekleşmesini bekliyor.

Çin merkezli bir kripto para borsası olan Huobi’yi kurmasıyla tanınan Jun, aynı zamanda Bitcoin tahminleriyle de yatırımcıların yüzünü güldürmüş bir isim. Bu yüzden kripto paralara yatırım yapanların bu tarihe dikkat etmesi gerekiyor. Jun’a göre bu döngü devam ederse, şu anda bir ayı piyasasının erken aşamasındayız. “2024’te halving olacağını bilmemize rağmen tam olarak tahmin etmek gerçekten zor, çünkü piyasayı da etkileyebilecek pek çok başka faktör var. Bu döngünün ardından, Bitcoin’de bir sonraki boğa piyasasını karşılamamız 2024’ün sonundan 2025’in başına kadar olmayacak”

Kripto fiyatları, Bitcoin’in 69.000 dolara yakın rekor seviyeye ulaştığı Kasım ayından bu yana dikkate değer bir şekilde düşüş yaşadı. Coinbase borsasında yüzde 1,8 düşüşle 37.683 dolara kadar gerileyen Bitcoin’in bütün piyasayı olumsuz etkilediğini belirtmek gerekiyor.

MİDYO  ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?
İlgili Makaleler
ATM para kabul etmiyorsa ya da para sıkışırsa ne yapmak gerekir?

Hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik alet, günümüzde teknolojik gelişmelerin ışığında yaşantımızda yer edinmiş durumda. Kullanımı epey sıklaşan ve her köşe başında OKU

Odeabank emeklilere ne kadar promosyon veriyor? Şartları nelerdir?

Bankalar, müşterilere farklı avantaj ve imkanlar sağlayarak maaşlarını taşıma konusunda rekabet ortamı oluşturuyorlar. Her banka farklı imkan ve promosyon uygulaması OKU

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor?

Garanti Bankası emeklilere ne kadar promosyon ödüyor? Yeni taban promosyonlar açıklandı peki Garanti Bankası'nın emekli promosyonu ne kadar? Diğer bankalar OKU

Vergi levhası nasıl oluşturulur? e-vergi levhası oluşturma

Vergi levhası nedir? Maliye tarafından belirlenen, vergi alacağının kanunlardaki oranlar ve matrah üzerinden hesaplanarak belirlenen temel kazanç tutarlarını ve bunlara OKU